Pedri (Foto: AFP)
Pedri (Foto: AFP)

Pedrijev debitantski poziv od milion evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.03.21. | 16:58

Toliko će Barselona morati da plati Las Palmasu na osnovu jedne od klauzula iz transfera

Nema sumnje da je Pedri bio presrećan kada je jutros na listi igrača koje je Luis Enrike pozvao za predstojeće reprezentativne obaveze ugledao i svoje ime, ali nije bio jedini. Razlog za zadovoljstvo imaju i u Las Palmasu, njegovom bivšem klubu, pošto će im debitantski poziv Barseloninog veziste u A selekciju Španije doneti milion evra.

Ova suma predviđena je na osnovu jedne od klauzula koju je klub sa Kanarinskih ostrva ubacio prilikom Pedrijevog transfera u Barselonu, a kako je Enrikeovim pozivom 18-godišnjeg veziste aktivirana, Katalonci će biti u obavezi da je isplate drugoligašu.

Izabrane vesti

Las Palmas i Barselona su dogovor o Pedrijevom transferu vrednom 7.200.000 evra sklopili još u septembru 2019. godine, ali je ozvaničen tek prošlog leta, pa je do tada španski vezista sticao iskustvo u drugoligašu.

Po dolasku na Nou Kamp nije mu dugo trebalo da uđe u startnu postavu Ronalda Kumana. U dosadašnjem delu sezone odigrao je svaki od 26 prvenstvenih mečeva, od čega čak 17 kao starter, dok je u svim takmičenjima propustio samo jednu utakmicu, protiv Ferencvaroša u Ligi šampiona. Bude li nastavio sa odličnim partijama, velike su šanse da će ispuniti uslove preostalih klauzula, ma koliko ih bilo.


tagovi

PedriBarselonaLas Palmas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara