Bibras Natho (©FK Partizan)
Bibras Natho (©FK Partizan)

Penal 13. Nathu nije bio baksuzan

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.02.21. | 10:04

Bibars ne promašuje u dresu Partizana

Kada sudija dosudi penal za Partizan, a na terenu je u tom trenutku Bibars Natho, to je – gol.

Slomio je Lazar Marković u petak odbranu Novog Pazara u drugom poluvremenu, a onda je Natho iznudio jedanaesterac, pa ga precizno izveo za 2:0. Bila je to već razlika koju gosti nisu mogli da dostignu, a meč je završen ubedljivim trijumfom crno-belih od 4:1.

Izabrane vesti

Bila je to njihova deseta uzastopna pobeda, za širok osmeh trenera Aleksandra Stanojevića, koji polako pravi Parni valjak kao pre desetak godina, kada je imao duge serije pobeda za sobom.

Kada su penali u pitanju, Bibars Natho je za Partizan ono što je Serhio Ramos za Real Madrid. Sigurni egzekutor, koji dugo već ne zna za promašaj. Kapiten reprezentacije Izraela je u petak 13. put šutirao jedanaesterac u crno-belom dresu i 13. put je pogodio! Nije mu ni 13. šut u petak bio baksuzan.

Seriju je otvorio u Ligi Evrope protiv AZ Alkmara (2:2), nastavio u Superligi protiv Radničkog iz Niša (4:1), Vojvodine (4:0), Radnika (3:0), TSC-a (1:1), Napretka (3:1), Inđije (5:0), potom je dva puta bio precizan letos u kvalifikacijama za Ligu Evrope, protiv RFS-a (1:0) i Sfintula (1:0), pa dodao još četiri u domaćem prvenstvu, protiv Zlatibora (1:0), Mačve (2:0), Mladosti iz Lučana (4:0) i poslednji u mrežu Novog Pazara (4:1).

Nijednom Natho nije omanuo sa 11 metara, čak se jako retko dešava da mu golmani pogode i stranu gde će šutirati. Majstorija je što vezista Partizana čeka do poslednjeg trenutka da vidi na koju će stranu čuvar mreže krenuti, a onda usmeri fudbal u kontra ugao.

Po podacima Transfermarkta, Bibars Natho je poslednji penal u karijeri promašio pre tri i po godine kada je igrao za CSKA. U toj sezoni je čak dva puta omanuo, protiv Ufe, pa protiv Rubina.

Sve kada sabere, 52 puta je kapiten Izraela tukao sa 11 metara u karijeri, na takmičarskim utakmicama i 45 puta je bio precizan.

Kreator igre Partizana je vrlo zadovoljan kako tim izgleda u nastavku sezone, a srećan je što i on igra bolje nego jesenas.

"Pre pauze imao sam malih problema sa nogom i bilo mi je teško u nekoliko utakmica, nisam igrao kao kao što želim. Ali znam koliko je za tim važan ovoj sad period i šta bi značilo da sada napravim pauzu. U Turskoj smo radili baš dobro i video sam da mogu da se vratim 100 odsto u formu. Mnogo sam bolje, noga mi je svežija i mislim da ceo tim uključujući i mene izgledamo veoma dobro i nadam se da ćemo nastaviti tako“, poručio je Natho.


tagovi

Bibars NathoFK PartizanSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara