Kilijan Mbape (©AFP)
Kilijan Mbape (©AFP)

Penal za PSŽ, ne za Bajern! Roze kopačke prevarile Orsata

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 23:37

Dejan Santrač za TV Arenu Sport...

Tilo Kerer obara Kingslija Komana, Danijele Orsato odmahuje rukom. I u drugom poluvremenu “kompenzacija“. Start Jozue Kimiha na Kilijanu Mbapeu – opet ništa. Dejan Santrač, ispred FSS zadužen za sudijsku analizu, smatra da je Orsato pogrešio samo u drugom slučaju.

Pojašnjava. Prva situacija.

Izabrane vesti

Orsato fenomenalno postavljen i po meni dobra procena. Jeste odbrambeni igrač naslonio samo ruku na napadača, ali nema tu intenziteta. on je pao napred, nije pao od tog kontakta. Da ga je povukao, malo bi se povukao nazad. Dakle, nije ovaj kontakt uticao na kretanje“, kaže Santrač za TV Arena Sport.

Međutim, u drugoj situaciji...

Opet je Orsato dovoljno blizu, ali ugao nije dobar i nije on dobro video ovaj duel. Vidimo da ovde defanzivac udara napadača po stopalu, pa onda stopalo dalje udara loptu. Mislim da su ovde i kopačke iste boje prevarile sudiju, nije to video dobro... Možda je imao i tu situaciju iz prvog poluvremena u glavi, pa veličinu utakmice, da ne sviraš penal u finalu ako baš nije. Ali ako je ona prva situacija za par procenata da ne bude kazneni udarac, ovde za par procenata prelazi tu granicu. Dakle, bio je penal“.

Zašto se onda VAR nije umešao?

VAR nije reagovao zato što nije crno-bela situacija. Samo kad sudija napravi jasnu grešku, da ona nikako ne može da se podrži, onda se VAR uključuje. Nije dakle jasna greška i to je to“.

Zanimljiv dodatak debati i od poznatog trenera Aleksandra Jankovića. Iz ugla ljubitelja fudbala.

Videli smo pred početak utakmice pun autobus sudija, sledeće sezone verovatno će ih biti više nego igrača. I svi imaju bubice i sve, ali... Poenta je da je fudbal ipak igra grešaka, ljudskog faktora. Koliko god da se tehnologija upliće – a uplitaće se sve više i već je postalo malo sterlino – i dalje će zavisiti od toga šta čovek vidi“.


tagovi

Danijele Orsato

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara