Foto: AFP
Foto: AFP

Penjarol minimalcem overio mesto u polufinalu: Trindadeova tačka na priču Peruanaca

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.08.21. | 02:47

Urugvajci pobedom (1:0) prošli u narednu fazu

Penjarol je sav posao praktično obavio već u prvom susretu savladavši Sporting Kristal 3:1, a zaliha sa gostovanja u Peruu bila je dovoljna da domaćin potpuno rasterećeno uđe u revanš.

Bez pritiska koji nosi rezultatska neizvesnost, uz značajnu prednost i u kvalitetu urugvajski klub sigurno je krenuo ka polufinalu Kopa Sudamerikane, a prvu pretnju žuto-crnih režirao je Agustin Alvarez u 14. minutu. Na neprecizan pokušaj igrača Penjarola odgovorio je Gonzales u 26. minutu, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Izabrane vesti

Inicijativu domaćina u 36. minutu mogao je da materijalizuje Alonso, ali je gađao tik iznad prečke. Ipak, ono što nije uspeo njegov saigrač četiri minuta ranije pošlo je od ruke Hesusu Trindadeu. Fudbaler Penjerola dočekao je na 20 metara odbijenu loptu posle kornera koji je izveo Pablo Cepelini i poslao loptu u mrežu rivala.

Pogodak veznog fudbalera potopio je lađe gostiju, a kako je vreme odmicalo bilo je sve janije da će Penjerol izboriti mesto u narednoj fazi te je već u 71. minutu Maurisio Lariera izmenama poštedeo nosioce igre kako bi što spremniji dočekali naredne izazove, a u polufinalu Sudamerikane urugvajski klub će odmeriti snage sa boljim iz dvomeča Atletiko - LDU Kito. Ekvadorski klub na domaćem terenu je upisao minimalnu pobedu (1:0), a revanš je zakazan za sutra.

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

Bragantino - Rosario 1:0 (0:0) /prvi meč 4:3/

/Artur 90+4/

Četvrtak

Penjarol

Penjarol - Sporting Kristal 1:0 (1:0) /prvi meč 3:1/

//

Petak

00.15: (1,70) Atletiko PR (3,45) LDU Kito (5,00) /prvi meč 0:1/

02.30: (2,40) Libertad (3,00) Santos (3,05) /prvi meč 1:2/


*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa SudamerikanaPenjarolSporting Kristal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara