(©Reuters)
(©Reuters)

Pep Gvardiola: Kvadripla kruna? Zadovoljni bismo bili i sa triplom! Mogao sam da uvedem Halanda, ali…

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.09.23. | 10:18

“Odlučili smo se za ovu postavu, tako smo uvek radili u Karabao kupu od mog dolaska ovde. U Karabao kupu mi uvek igraju oni koji nisu standardni”, objasnio je Španac zašto je promešao karte

Mančester Siti je lider Premijer lige, pobedom je krenuo u pohod na novi “ušati pehar”, ali isto tako Pep Gvardiola je već izgubio dve bitke za trofeje. Ipak, to ga nimalo ne brine.

Pridodao je na Etihad trofej UEFA Superkupa, ostao bez Komjuniti šilda i doživeo eliminaciju iz Liga kupa. Njukasl je pogotkom Aleksander Isaka izbacio Građane i gust raspored im proredio. Imaće obavezu manje u nastavku sezone, samim tim i manje putovanja. Ako pitate Pepa Gvardiolu, nije napravljena nikakva šteta.

Izabrane vesti

Zakukao je španski trener što klub nije uspeo da obezbedi let iz Njukasla pred duel na Sent Džejmsis parku, požalio se na psihički i fizički umor kod igrača zbog koga dolazi do povreda… Sada će imati jednu muku manje. Boriće se na tri fronta, ali će u najboljem slučaju “samo” moći da ponovi prethodnu sezonu.

“Mislite da nam je cilj da osvojimo kvadriplu krunu? Iskreno, nije. Bili bismo i više nego zadovoljni triplom krunom. Naša očekivanja su visoka, ali ne baš toliko da ne bismo bili zadovoljni sa tri trofeja”, nije bio naročito srećan Pep zbog konstatacije da Siti neće moći da osvoji kvadriplu krunu i podsetio je sve kako stvari funkcionišu otkako je on na Etihadu:

“Ako prođete – prođete. Kada dođete do polufinala, kažete: ‘Dobro, sada ćemo pokušati da osvojimo’. Ne želim da trošim energiju na ovo takmičenje u ovoj fazi. Imamo dosta povreda zbog koji neki momci ne mogu da igraju. Nažalost, zbog toga koristim Manuela Akanđija koga bih voleo da odmorim, ali...”

To ali je ono što muči Pepa, a usko je povezano sa povredama. Mateo Kovačić i Džek Griliš se jesu vratili u Liga kupu, dobio je dve opcije više, međutim, kadrovska situacija i dalje nije bajna. I ne želi da rizikuje.

Dozira minutažu nosiocima u sporednim takmičenjima – što za njega Liga kup jeste – pa je tako protiv Njukasla prvi put od početka sezone Kalvin Filips bio starter, Oskar Bob debitovao, Serhio Gomez konačno zaigrao na prirodnoj poziciji – desnom krilu. Uprkos ispadanju, za sve njih imao je isključivo reči hvale. A, pojasnio je i zašto je Erlinga Halanda i Kajla Vokera ostavio na klupi.

“Mislio sam da je Kajl sakupio veliki broj minuta, takođe i Erling. Mnogo je i utakmica pred nama. Možda sam mogao u poslednjih 10 ili 15 minuta da ga uvedem (Halanda op. au), ali sam odlučio da to ne uradim”.

Norveškog golgetera ipak nije uveo, iako su svi očekivali da će to uraditi kada je meč ušao u završnu fazu. Umesto Hulijana Alvareza je šansu dobio Fil Foden i tako je Mančester Siti meč završio bez klasičnog napadača. Na hlađenju je ostao i portugalski štoper Ruben Dijas.

“Odlučili smo se za ovu postavu, tako smo uvek radili u Karabao kupu od mog dolaska ovde. U Karabao kupu mi uvek igraju oni koji nisu standardni”, poručio je Pep Gvardiola i nije dozvolio da se dovode u pitanje njegove odluke, kao ni da se iznose kritike na račun ofanzivnog dela tima zbog nepostizanja gola:

“Postigli smo mnogo golova otkako sam ovde. Statistika daje odgovor na pitanje koliko golova dajemo sa različitim tipovima napadača. Krilnim, ofanzivnim veznim… Završni pas i akcije su tu, a to je ono što tražim. Odbrana radi dobar posao. Ali, Njukasl je vrhunska ekipa”.

U finišu je zaradio žuti karton zbog protesta i nema primedbu na račun suđenja. Sve po zaslugama.

“Ne znam koliko su prekršaja napravili, koliko smo ih mi imali i koliko je sudija podelio žutih kartona. Emocije su prisutne za vreme trajanja utakmice. Poštujem sudije i njihov posao, zalsužio sam žuti karton”, završio je Gvardiola.


tagovi

Pep GvardiolaErling HalandKajl VokerMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara