(© Reuters)
(© Reuters)

Pep Gvardiola: U problemu smo, nedostaje nam pet važnih igrača

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.23. | 10:37

Bernardo Silva poslednji na listi povređenih

Red zadovoljstva, red brige. Dobio je Mančester Siti prvi meč u Ligi šampiona posle osvajanja evropske titule, ali će u narednim utakmicama biti dodatno oslabljen, jer je na listu povređenih igrača dopisan Bernardo Silva.

Pred kraj prvog poluvremena susreta sa Crvenom zvezdom (3:1) iz stroja je ispao Bernardo Silva i mada zasad nema preciznih informacija koji deo tela mu je stradao, izvesno je da Portugalac neće moći da pomogne Građanima u bliskoj budućnosti.

Izabrane vesti

„Nije mi ništa rekao na kraju utakmice, niti sam odmah po okončanju meča stigao da razgovaram sa lekarima, ali je očigledno da neće moći da igra u narednim utakmicama“, precizirao je Pep Gvardiola.

Sreća po Siti je da ima „dugačku“ klupu, veliki broj kvalitetnih fudbalera kojima može da nadomesti izostanke pojedinaca. Mada, šef stručnog štaba bi voleo da može da računa na najbolje.

U problemu smo, ali neću reći 'o, imamo mnogo povređenih igrača'. To nam je što nam je. Nastavićemo dalje sa fudbalerima koje imamo na raspolaganju. Dokle god imamo taj mentalitet, biće dobro“.

Siti zasad ima savršen učinak, dobio je svih pet premijerligaških i uvodnu utakmicu Lige šampiona, što sugeriše da zamene obavljaju dobar posao, iako bi tek trebalo očekivati engleskog šampiona na maksimalnom broju obrtaja kad se u stroj vrate odsutni.

„Pet zaista važnih igrača nam je povređeno i teško će biti da bez njih dugo izdržimo. Ponekad se takve situacije dese u fudbalu. Kevin de Brujne je dugo odsutan, Džon Stouns još uvek nije igrao i potrebno mu je duže sa bi se oporavio, možda je Mateo Kovačić najbliži povratku, dok će Džek Griliš eventualno biti na raspolaganju za sedam do deset dana“, dodao je Gvardiola.


tagovi

Mančester SitiBernardo SilvaPremijer ligaĐosep Pep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara