Džek Griliš i Pep Gvardiola (©Reuters)
Džek Griliš i Pep Gvardiola (©Reuters)

Pep sarkazmom po kritičarima: Kamere hrane moj ego, najpoznatiji sam u timu

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 18:28

"I kada Haland postigne tri gola, kamere treba da budu uperene u mene", odgovorio je Španac na 'optužbe' da kritikuje svoje igrače na terenu samo zbog kamera

Da može, verovatno bi Pep Gvardiola najradije što pre zaboravio na utakmicu sa Arsenalom odigranu proteklog vikenda. Ne preterano zadovoljan onim što je video, posebno u napadu, trener Mančester Sitija imao je šta da kaže svojim igračima, a prvi se na udaru našao rezervista Džek Griliš, kojem je još na terenu španski stručnjak pojasnio šta to nije radio kako treba, što se engleskim medijima nije svidelo.

Nije novost da Gvardiola već po završetku utakmice izdvoji nekog od svojih igrača i kritikuje ga zbog grešaka, dešavalo se čak da uđe u raspravu sa Erlingom Halandom iako se ovaj na istom meču upisao u strelce. Taj njegov pristup ne dopada se mnogima na Ostrvu, bivši voditelj Skaj Sportsa Ričard Kiz prokomentarisao je da sve to radi isključivo zbog kamera, te su novinari na današnjoj konferenciji za utakmicu sa Aston Vilom upitali Gvardiolu da se osvrne na pomenutu 'optužbu'.

Izabrane vesti

"Da, radim to zbog kamera, zbog svog ega. Najpoznatija sam osoba u timu. Ne prepoznaju me pa su mi potrebne kamere kako bi nahranile moj ego, da bih mogao ispunjen da odem na spavanje. To je razlog zbog kojeg radim to. Uvek kritikujem igrače pred kamerama i stavim im do znanja koliko su loši. Posebno kada Haland postigne tri gola, kamere moraju da budu uperene u mene. I zato imam savet za vas, sledeći put nemojte da nas snimate i neće biti problema", sarkastičnim tonom izjavio je Gvardiola.

Osvrnuo se Španac potom i na meč sa Vilom, petoplasiranim timom koji će u sredu stići na Etihad. Svestan je i Gvardiola da posle remija sa Arsenalom nema pravo na grešku, ali vrlo dobro zna da neće biti nimalo lako protiv ekipe koja mu je nanela jedan od tek tri poraza u dosadašnjem toku Premijer lige.

"Sve što treba da uradimo je da dobijamo utakmice. Neće biti mnogo prilika da Liverpul i Arsenal ispuste poene, ali i dalje imamo devet utakmica. Aston Vila igra za Ligu šampiona, svaki tim igra za nešto. Poslednje utakmice su svima nama uvek teške. Vila je vrlo dobra na prekidima i u tranziciji sa vrlo brzim igračima u napadu, vrlo dobro znaju šta rade", izjavio je Gvardiola.

On je potvrdio da sutra neće moći da računa na Edersona, Kajla Vokera i Nejtana Akea, dok je Unaj Emeri s druge strane lišen usluga Olija Votkinsa.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


tagovi

Pep GvardiolaMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara