Džek Griliš (©Reuters)
Džek Griliš (©Reuters)

Pep traži od šeika Griliša za prvu figuru novog Sitija, De Brujne već dao blagoslov, a cena - 112.500.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 17:40

Da li će mu želja biti ispunjena?

Ne spušta se prašina ni dva dana pošto je Totenhem iz dva šuta u okvir gola nadigrao Mančester Siti. Mediji u Velikoj Britaniji uveliko pišu o tome da je Siti Pepa Gvardiola izgubio "varnicu" koja je pokretala svlačionicu, kritičari u pitanje dovode odluku uprave da potpiše s njim novi ugovor do juna 2023, a on ide kontra svim pričama i sprema se za nastavak rekonstrukcije tima i nova astronomska ulaganja!

Gvardiola je navodno već spremio listu želja već za sledeći prelazni rok, a na njemu je duplo podvučeno ime i prezime Džeka Griliša! Ugledni britanski list Independent tvrdi da je novopečeni engleski reprezentativac na samom vrhu projektovanih nosilaca igre Sitija u budućnosti, ispred Harija Kejna i Lionela Mesija o čijim transferima se takođe šuška već neko vreme. Kapiten Aston Vile je viđen kao idealna centralna figura novog Mančester Sitija.

Izabrane vesti

U ovom trenutku Griliš je procenjen na okruglo 100.000.000 funti, što je cirka 112.500.000 evra. To je izuzetno mnogo novca za momka koji još nije igrao evropska klupska takmičenja najvišeg ranga i svežeg debitanta u reprezentaciji Engleske, ali to je stara bolja domaćih fudbalera na Ostrvu. Previsoka cena za kvalitet koji možda nije ravan istoj. Doduše, Griliš igra zaista vrhunski fudbal i nije, žargonski rečeno, hit jedne sezone. Ove sezone je u dresu Vile skupio šest asistencija i pet golova, s tim što treba ipak da bude jasno da je on daleko najbolji igrač u timu.

Zanimljivo, Independent tvrdi da je Gvardiola o angažovanju Džeka Griliša razgovarao sa svojim najboljim igračem Kevinom de Brujneom, koji mu je dao blagoslov da krene po potpis. Griliš je celo leto bio povezivan s Mančester junajteom, ali je u septembru potpisao novi ugovor s Vilom kojim se obavezao na vernost do juna 2025. godine i praktično omogućio svom klubu da jednog dana inkasira astronomsku sumu novca od njegove prodaje.

Jer, budimo realni, teško da će Griliš još dugo biti nosilac igre u Aston Vili i pitanje je samo koji će ga tim uzeti. Pogotovo jer je eksplodirao i u opremi Gordi Albiona, pa se sada uveliko priča o tome da upravo on postane nova glavna zvezda nacionalnog tima za EURO naredne godine.

Siti i dalje na radaru drži Harija Kejna i pogotovo Lionela Mesija, koji će po isteku ugovora narednog leta verovatno da stavi tačku na eru vladavine u Barseloni, ali to navodno ne menja Gvardioline planove da Griliša promoviše u prvog čoveka novog projekta.



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Džek GrilišPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara