Pepe u Portu (©FC Porto)
Pepe u Portu (©FC Porto)

Pepeov transfer u Porto slavi četvrtoligaš... Foz do Iguasu uzima novac kakav u kasi nikad nije viđen

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 19:20

Ono kad se poslu najviše raduje neko treći

Cele zime se pominjalo da bi levokrilni napadač Gremija Pepe mogao da se preseli u Porto, ali je sve ipak završeno tek sada - u Zmajevo gnezdo sleće Brazilac kome se cena u poslednjih deset meseci duplirala!

Izabrane vesti

— FC Porto (@FCPorto) February 18, 2021

Porto je na zvaničnom sajtu objavio dovođenje mladog reprezentativca Brazila. Aktuelni portugalski šampion je Gremiju platio 15.000.000 evra, uz obavezu da iskešira i 12,5 odsto od narednog transfera. Ovaj novac biće isplaćen u četiri rate. Prva stiže u avgustu ove godine, a preostale tri su u januaru, junu i avgustu 2022. godine.

PRIMEIRA: (7,50) Farense (4,40) Benfika (1,45)

Znajući da je Porto evropski rasadnik talenata iz Južne Amerike visina tog dodatnog novca bi i te kako mogla da bude primamljiva. Međutim, kako Pepe nije 100 odsto igrač kluba, tako neće sav novac pristići na račun Gremija. Podsetimo, brazilsko fudbalsko tržište je generalno vrlo komplikovano, sa ugovorima rasparčanim između klubova, agenata, roditelja i investicionih fondova... Ovde se ipak ne radi o takvom slučaju, već je Gremio u obavezi da 30 odsto od ovih 15.000.000 evra, što je oko 4.500.000 evra, otići ekipi Foz do Iguasu, klubu koji je otkrio Pepea 2015. godine, da bi posle samo jedne sezone otišao u Gremio.

Foz do Iguasu je trenutno četvrtoligaš iz brazilske provincije Parana i prema zvaničnim podacima nikada nije ostvari nikakav ozbiljan finansijski profit od nekog transfera! Sada ga čeka milionska isplata iliti novac kakav nikada nije viđen unutar kluba. Gremio će taj novac izvesno da nadomesti kroz procenat dogovoren sa Portom.

Dalje, Pepe će postati četvrti najskuplje plaćeni fudbaler u klupskoj istoriji. Porto je više novca izdvojio samo za Olivera Toresa iz Atletika i Đanelija Imbulu iz Marselja (po 20.000.000 evra), plus milion evra manje za Hulka koji je dolazio iz Tokija. Sa Pepeom je potpisan ugovor do juna 2026. godine, s tim što će se 23-godišnji hitronogi fudbaler novim saigračima priključiti tek od leta. Pepe je lekarske preglede u Portu prošao već u prvim danima februara, ali se iz nepoznatih razloga čekalo sve dosad na realizaciju transfera.



tagovi

Pepeletnji prelazni rok 2021PortoGremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara