Slavlje Majkona i Vilijana sa navijačima Korintijansa (©Reuters)
Slavlje Majkona i Vilijana sa navijačima Korintijansa (©Reuters)

Pereira pokrenuo Timao, Korintijans je lider Brazileiraa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 23:32

Serija A: Tim iz Sao Paula pobedio Fortalezu na svom terenu sa 1:0 i izbio na prvo mesto

Prethodnih godina, Korintijans je bio daleko od borbe za titulu u šampionatu Brazila. I ove sezone nisu mu davane velike šanse da se bori za krunu. Favoriti su i dalje Atletiko Mineiro, Flamengo i Palmeiras, ali Timao se ne šali. Zaseo je na čelo tabele posle pobede na svom terenu protiv Fortaleze sa 1:0. Doduše, tek su prošla četiri kola u najboljem prvenstvu zemlje fudbala.

Portugalski stručnjak Vitor Pereira, nekadašnji strateg Šangaja i Fenerbahčea, stigao je početkom godine u redove najpopularnijeg kluba iz Sao Paula. Zamenio je Silvinja i dobro mu ide na startu Brazileiraa. Prošle nedelje je Korintijans razbijen od šampiona Južne Amerike, Palmeirasa (0:3), ali crno-beli su se vratili u pobednički ritam. U prvih 45 minuta, gosti su bili opasniji, ali u nastavku, domaćin se trgao. Već na startu drugog poluvremena, vezista gostiju Žusa je nespretno glavom zatresao sopstvenu mrežu, za radost dobro popunjenih tribina na stadionu Neo Kuimika. Bilo je šanse za obe ekipe u nastavku, ali tri boda ostaju domaćinu.

Izabrane vesti

01.00: (1,63) Sao Paulo (3,80) Santos (5,70)

Gosti su prošle sezone bili najprijatnije iznenađenje sezone, završili su kao četvrti i izborili plasman u Kopa Libertadores, ali ovo im je i treći poraz, pa su trenutno na poslednjem mestu Serije A.

Fluminense je osvojio šampionat Karioka, bio je bolji od gradskog rivala Flamenga, ali je loše počeo novo prvenstvo Brazila. Ni dva gola viška nisu Fluu pomogli na gostovanju Koritibi. U prvih 45 minuta Ganso je dva puta zatresao mrežu domaćina, ali u nastavku rapsodija domaćina. Junak je bio Leo Gamaljo, koji je sa dva gola doneo drugu pobedu svom timu.

Odlučujući pogodak postigut je u poslednjim trenucima meča. Posle asistencije Fabrisija Danijela, Gamaljo je iz neposredne blizine u petom minutu sudijske nadoknade ćušnuo loptu u mrežu gostiju iz Rio de Žaneira. Pogodak za Koritibu, i to izjednačujući, postigao je Andrej u 61. minutu.

U popodnevnom terminu, Botafogo i Žuventud su podelili bodove – 1:1 u Riju.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL 1 - 4. KOLO

Četvrtak 21.4.

Flamengo - Palmeiras 0:0

Subota

Amerika Mineiro - Atletiko PR 1:0 (0:0)

/Ramirez 75/

Seara - RB Bragantino 0:1 (0:1)

/Italo 17/

Gojas - Atletiko Mineiro 2:2 (0:1)

/Apodi 53, Elvis 80pen - Hulk 39, Vargas 56/

Nedelja

Kujaba - Atletiko GO 1:1 (0:1)

/Rodriginjo 82 - Žoržinjo 45/

Botafogo - Žuventud 1:1 (0:0)

/Konsalves 83 pen - Pita 64/

Korintijans - Fortaleza 1:0 (0:0)

/Žusa 53ag/

Koritiba - Fluminense 3:2 (0:2)

/Gamalejo 52pen, 90+5, Andrej 61, Ganso 19, 36

Internasional - Avai 0:0

Utorak

01.00: (1,63) Sao Paulo (3,80) Santos (5,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilBrazil 1KorintijansFluminenseBrazileiraoBrazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara