Diber Kambindo (levo), napadač Independijentea (©AFP)
Diber Kambindo (levo), napadač Independijentea (©AFP)

Pereira preživela Medeljin, za tri dana igra za prvu titulu u istoriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.12.22. | 02:30

Kolumbija, Klausura, prva utakmica finala plej-of: Independijente na svom terenu odigrao 1:1 sa najvećim iznenađenjem sezone. Tragičar DIM-a je Andreas Kadavid koji je promašio jedanaesterac 19 minuta pre kraja

Za tri dana u Pereiri pada odluka o šampionu Kolumbije. U prvom meču finala Klausure, Independijente je na krcatom stadionu Atanasio Žirardot odigrao nerešeno sa Pereirom – 1:1 (1:1). Gosti, koji su najprijatnije iznenađenje sezone, u četvrtak ujutru pisaće istoriju jer će pred svojim navijačima da se bore za prvu titulu u istoriju kluba.

U prethodnoj rundi, takozvanom Kvadrangularu, bili su bolji od velikana iz Bogote, Independiejtea i Santa Fea, kao i Juniora iz Barankilje, a sada su odigrali odličnih 90 minuta i ostali neporaženi u Medeljinu protiv favorizovanog Independijentea.

Izabrane vesti

Tragičar meča bio je iskusni defanzivac domaćina Andreas Kadavid koji je u 71. minutu promašio jedanaesterac, odnosno njegov udarac sjajno je odbranio golman Pereire, Arlen Kastiljo. Pre toga je jednog defanzivca gostiju pogodila lopta u ruku, a posle VAR-a, sudija je pokazao na belu tačku. Veteran Kadavid nije uspeo da donese prednost timu iz Medeljina pre revanš za tri dana.

Ponedeljak, 16.00: (4,00) Japan (3,20) Hrvatska (2,15)

Imali su domaćini terensku inicijativu, veći broj udarac u gol, ali na kraju nije bilo pobednika. Oba pogotka pala su u finišu prvog poluvremena. Prvo je napadač DIM-a Diber Kambindo doneo prednost Independijenteu u 38. minutu. Stadion je eksplodirao, ali je brzo utihnuo kada je dva minuta pre kraja prvog dela meča Leonardo Kastro izjednačio rezultat.

U šampionatu Kolumbije DIM i Pereira ukupno su se sastali 181 put, uz 75 pobeda za tim iz Medeljina naspram 47 za Pereiru, uz 59 remija. Što se tiče postignutih golova, Antiokenjos je tresao zatresao mrežu tačno 301 put, dok je 232 delo Risaraldensea.

Podsetimo, u junu u Aperturi najbolji je bio Atletiko Nasional. Poslednji meč u godine u Kolumbiji odlučiće da li titula ostaje u Medeljinu, ali u vitrinama DIM-a ili će Pereira da ostvari najveći uspeh u istoriji.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KOLUMBIJA, KLAUSURA – FINALE PLEJ-OFA (PRVA UTAKMICA)

Ponedeljak

Independijente Medeljin – Pereira 1:1 (1:1)

/Kambindo 38 – Kastro 42/


tagovi

Deportivo PereiraIndependijente MedeljinKolumbijaKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara