Perez bockao PSŽ na promociji Čuamenija, aplauz od Mbapea

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 18:39

"Da, Kilijan je razgovarao sa mnom i kazao da bi bilo lepo da dođem u Pariz, da igramo zajedno. Rekao sam mu otvoreno da hoću u Real"...

Dan pošto se od belog dresa Real Madrida oprostio legendarni Marselo, Kraljevski klub je predstavio jedno od najskupljih pojačanja u svojoj istoriji. Florentino Perez održao je pozdravni govor, kako to obično biva prilikom tako velikih poslova, iskoristivši priliku da diskretno "pecne" Pari Sen Žermen, koji je takođe bio u trci za Oreljena Čuamenija.

Podsetimo, netrpeljivost na realaciji Madrid - Pariz izuzetno je intenzivna poslednjih nedelja, a sve usled toga što je Kilijan Mbape promenio odluku i stopirao već viđeni transfer na Bernabeu zarad novog ugovora sa PSŽ-om.

Izabrane vesti

Florentinov govor bio je prilično emotivan, s očiglednim potenciranjem izbora koji je pred sobom imao mladi vezista Monaka...

"Dragi Oreljen, čestitam ti što si ispunio san da zaigraš za Real Madrid. Sa 22 godine imao si priliku da biraš i izabrao si Real. Tvoji zemljaci Benzema i Kamavinga pričaće ti o magiji Bernabeua, a onda ćeš je i sam osetiti. Imamo sjajan tim, sa igračima koji su osvojili pet puta Ligu šampiona, ali naredni izazovi biće teški, zato moramo da dovodimo igrače koji veruju u ovaj klub i koji su gladni pobeda. Danas počinje nova faza u tvom životu. Bićeš ponosan. Za desetak minuta obući ćeš dres koji sam odabrao".

Nije se Perez tu zaustavio, nastavio je da ponavlja kako je Čuameni dobro izabrao i pohvalio se dobrim odnosima sa Monakom...

"Madridisti su danas srećni što je veliki tanat poput tebe izabrao Real. Takođe, zadovoljstvo nam je što dolaziš iz Monaka, prijateljskog kluba".

Sam Čuameni nije krio da je Kilijan Mbape vršio pritisak na njega da dođe u PSŽ.

"Da, razgovarao je sa mnom i kazao da bi bilo lepo da dođem u Pariz, da igramo zajedno. Rekao sam mu otvoreno da hoću u Real. Mislim da je razumeo moju poruku i da je sada srećan zbog mene".

Novopečeni francuski reprezentativac kaže da nijednog momenta nije imao dilemu...

"Ovo je san, veoma sam srećan. Igraću za najveći klub na svetu. Imao sam to zadovoljstvo što sam mogao da biram, bilo je nekoliko ponuda. Ali čim se javio Real odlučio sam. Želim da ostavim trag u istoriji fudbala, a za tako nešto ne postoji bolji klub od Real Madrida. Nakon svake faze Lige šampiona koju su moji budući saigrači prolazili proteklih meseci slao sam poruku svom agentu. Pisao sam mu: Molim te, samo me odvedi tamo"!

Zanimljivo je bilo videti i kako je na jednu od Čuamenijevih objava na Tviteru reagovao upravo Kilijan Mbape:

Nema ljutnje, dakle, aplauz i od Kilijana...


tagovi

Oreljen ČuameniLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara