Oreljen Čuameni (©AFP)
Oreljen Čuameni (©AFP)

ZVANIČNO: Real Madrid razbio kasu za Čuamenija, Monaku sledi 100.000.000 evra!

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.06.22. | 13:35

Bomba je eksplodirala

Zvanično imamo najveći transfer letnjeg prelaznog roka - Oreljen Čuameni novi je fudbaler Real Madrida! Prema najavama svih relevantnih medija širom Evrope, Blankosi će na račun Monaka uplatiti 80.000.000 evra, plus još 20.000.000 u bonusima. Od toga je 10.000.000 u lako dostižnim dodacima, dok je preostalih deset miliona teže aktivirati.

Real Madrid je na zvaničnom sajtu objavio da je Čuameni potpisao ugovor na šest sezona i važiće do juna 2028. godine. Zvanična prezentacija novog Kraljevića zakazana je za utorak u podne. Ovo je način da šampion Evrope odgovori na fijasko koji je pretrpeo sa Kilijanom Mbapeom prošlog meseca. Brzonogi ofanzivac je posle mnogo razmišljanja i pritisaka sa svih strana izabrao ostanak u Pari Sen Žermenu, posle čega se Florentino Perez maksimalno fokusirao na to da Karlu Anćelotiju ispuni veliku želju i angažuje supertalentovanog vezistu Francuske.

Izabrane vesti

Ceo posao izaći će najverovatnije oko 116.000.000 evra zbog poreza od 19 odsto koji Real Madrid kao kupac mora da plati, javlja Radio Monte Karlo. Čuamenijevom bivšem klubu Bordou sledi 6.000.000 evra, pošto se aktivira klauzula potpisana u danu njegovog dolaska u Kneževinu.

20.45: (1,30) Španija (5,80) Češka (12,0)

Čuameni stiže u pravom trenutku kako bi jednog dana zajedno sa sunarodnikom Eduardom Kamavingom nasledio Luku Modrića i Tonija Krosa, koji su već zašli u pozne igračke godine. Pogotovo to važi za hrvatskog asa koji će uskoro napuniti 37 godina, ali je nedavno produžio ostanak u Madridu kako bi bio mentor mladom dvojcu na kojima će ostati teret da organizuju i vode igru madridskog giganta u budućnosti.

Dojučerašnjeg vezistu Monaka igrački najviše porede sa Ngoloom Kanteom i to je tip fudbalera kakav je Real Madridu neophodan kako bi se osvežio vezni red. Monako je ponovo izašao kao pobednik jer je svoju investiciju od 18.000.000 evra iz januara 2020. godine fantastično unovčio i zaradio praktično pet puta više novca. Što je u vreme jake ekonomske nestabilnosti i sve veće krize ogromna stvar.

Čuameni je zvanično drugo Realovo pojačanje ovog leta posle Antonija Ridigera koji je iz Čelsija stigao kao slobodan igrač. Blankosi ne planiraju da se zaustave samo na dovođenju Čuamenija, ali neće ni forsirati druge transfere dok se ne pronađe igrač koji zahteva visoke standarde najvećeg kluba na svetu. Bilo je spekulacija da bi Real mogao da kupi novog centarfora koji bi rasteretio Karima Benzemu mada se o tome sada ne priča mnogo. Svakako, Real posle osvajanja Primere i pogotovo Lige šampiona na raspolaganju ima gotovo 300.000.000 evra za kupovine. To je ujedno i rezultat odličnog klupskog poslovanja i najbolje adaptacije na krizu koja traje godinama, sa početkom pandemije virusa korona.

Real Madrid sada ima strašno moćno jezgro mladih igrača koje pored Čuamenija i Kamavinge čine još Eder Militao, Fede Valverde, Vinisijus Žunior, Rodrigo... Videćemo uskoro kakva sudbina čeka Luku Jovića, mada već sada može da se konstatuje kako Kraljevski klub radi apsolutno sve da zadrži dominantnu poziciju na fudbalskoj mapi bar još narednu deceniju.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Real MadridMonakoOreljen Čuameni

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara