Perišić: Ne sme biti opuštanja, rezultate pravimo samo kada svako daje sve od sebe

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.04.23. | 16:20

Napredak u Kruševcu protiv Mladosti iz Lučana traži ostanak nade za učešće u plej-ofu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Kao i prethodnu rundu Mozzart Bet Superlige, i 29. kolo šampionata otvaraju Čarapani. Već u utorak pod Bagdalu dolazi lučanska Mladost (18 časova, TV Arena Premium 2), koja još nije zabeležila pobedu u prolećnom delu sezone i u Kruševcu će tražiti bodove za beg sa dna.

Izabrane vesti

S druge strane, Napredak posle trijumfa u Lazarevcu protiv Kolubare (1:0) ima priliku da ostane u trci za plej - of.

Već dan posle te pobede počeli smo pripreme za meč protiv Mladosti. Prošla utakmica je bila verovatno najkvalitetnija od kada sam ovde, tako da me raduju i trijumf i način na koji smo stigli do njega. Baš to mi daje veru za sutrašnju utakmicu”, počinje Dragan Perišić, šef struke Napretka.

Smatra Perišić da sastav Milorada Kosanovića vredi više od pogleda na tabelu, ali ne dozvoljava pad koncentracije svoje ekipe.

Psihološki aspekt će biti izrazito važan. Ne smeju da nas zavaraju poslednji rezultati Mladosti. Ima kvalitetne pojedince, koji u nogama imaju veliki broj superligaških i inostranih utakmica. Odnos i fokus - to će biti ključni detalji za naš novi ispit. Ne sme biti ni minimalnog opuštanja, jer rezultate koje postižemo pravimo onda kada svaki igrač daje maksimum”.

Kadrovska situacija pod Bagdalom, posle duela u Lazarevcu, nije idealna, mada prvi strateg Čarapana ne smatra da ima prostora za negativu.

Ostali smo bez Šarića i Rosnupa protiv Kolubare, ali mladi reprezentativaci su sada maksimalno spremni za meč. Vidim da neki igrači jedva čekaju svoju šansu i da gore od želje da pokažu sutra kvalitet”, napominje Perišić.

Zbog bolesti, beogradski stručnjak još uvek ne može da računa na Nemanju Đekovića, a njegova zamena, Klemen Bolha, veruje u pobedu svog tima.

Posebno slatko je kad pobediš u gostima, a pritom ne primiš gol. Čekaju nas tri meča u kratkom periodu, ali nekad je za nas igrače to bolje nego trenirati svakodnevno. Spremni smo za meč protiv Mladosti, igramo kod kuće i želimo pobedu”, reči su slovenačkog defanzivca.



tagovi

Napredak KruševacDragan Perišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara