©AFP
©AFP

Peruanci ispustili plus dva u Asunsionu: Nasional u 98. minutu upotpunio veliki preokret

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 03:31

Paragvajski predstavnik sa tri gola u drugom poluvremenu revanša (3:1) stigao do naredne faze kvalifikacija za Kopa Libertadores

Praktično već otpisani fudbaleri Nasionala su dočekali poslednjih pola sata dvomeča sa Sport Uankajom, a onda, sa tri gola, uspeli da režiraju veliki preokret i plasiraju se u narednu fazu kvalifikacija za drugo po kvalitetu međunarodno takmičenje u Južnoj Americi (3:1).

Gol prednosti stečen u prvom susretu (2:1) Sport Uankajo je udvostručio tokom prvog poluvremena revanša sa Nasionalom, međutim tim iz Asunsiona uspeo je da režira impresivan preokret i prođe 1. kolo kvalifikacija za Kopa Libertadores.

Izabrane vesti

Atraktivan gol iz slobodnog udarca u 39. minutu predstavljao je idealan rasplet za tim iz Perua, ali nije bio dovoljan da slomi paragvajskog predstavnika koji je sa dva gola u šest minuta u nastavku u potpunosti neutralisao zaostatak. Pogodak Okamposa u 63. minutu glavom na asistenciju Alfara samo je nagovestio veliki povratak domaćina, a restart gostiju iz Perua doneo je pogodak Martineza. Preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca paragvajski predstavnik je neutralisao prednost Sport Uankaja.

Kaznu za pristup gostiju koji izuzev šuta za vodeći gol nisu zapretili domaćinu stigla je na najbolniji način, u poznoj fazi sudijske nadoknade.

U 98. minutu igre na dodavanje Okamposa gol vredan vellikog slavlja postigao je David Fleitas i tako upotpunio impresivni preokret kojim je Nasional izašao kao pobednik iz ovog dvomeča i tako zakazao dvoboj u okviru 2. kola kvalifikacija za Kopa Libertadores protiv Sporting Kristala, još jednog peruanskog kluba.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 1. KOLO, REVANŠI

Sreda

Nasional Asunsion - Sport Uankajo 3:1 (0:1), prvi meč 1:2

/Okampos 63, Martinez 69, Fleitas 90+8 - Milan 39/

Četvrtak

01.00: (1,27) El Nasional (5,30) Nasional Potosi (9,00), prvi meč 6:1

Petak

01.00: (2,20) Zamora (3,15) Boston River (3,20), prvi meč 1:3


tagovi

Kopa LibertadoresNasional Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara