Migel Arauho i Migel Almiron (©AFP, ©Reuters)
Migel Arauho i Migel Almiron (©AFP, ©Reuters)

Peruanci se navikavaju na život bez Gareke, Paragvaj se uzda u Almirona

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.11.22. | 23:03

Prijateljski duel u Limi igraju južnoameričke selekcije koje nisu uspele da se domognu Svetskog prvenstva

Pošto nisu uspeli da se nađu na Svetskom prvenstvu kroz lavirint kvalifikacionog procesa u Južnoj Americi, Peru i Paragvaj se susreću u prijateljskom susretu u Limi. Domaćin je propustio priliku da se nađe u Kataru posle neuspeha u interkontinentalnom plej-ofu, a gosti su završili daleko, zauzevši osmo mesto u veoma konkurentnoj grupi.

Inke su poražene u junskom obračunu plej-ofa za plasman na Svetsko prvenstvo, najviše zahvaljujući bravurama australijskog golmana Endrjua Redmejna. Selektor Rikardo Gareka, koji je pomogao La Blankirohi da okonča 36-godišnje čekanje na plasman na Mundijal, kada je odveo tim u Rusiju 2018. godine, doživeo je samo jedan poraz u poslednjih šest kvalifikacionih utakmica i doveo selekciju na peto mesto.

Izabrane vesti

Međutim, pošto je izgubio plej-of na tako srceparajući način od Australije,

Gareka je podneo ostavku i zamenio ga je bivši trener Kruz Azula Huan Rejnoso, koji je preuzeo poziciju u avgustu.

Peru se potom vratio na međunarodnu scenu sa porazom 1:0 prijateljskom duelu od Meksika mesec dana kasnije, pre nego što je savladao Salvador u Vašingtonu u poslednjem meču. Sada sledi susret sa Paragvajem i potom Bolivijom za vikend.

02.00: (2,15) Peru (3,10) Paragvaj (3,80)

Poraz 2:0 od Perua u martu bio je samo jedan od osam neuspeha koje je Paragvaj pretrpeo dok se nalazio u borbi za put u Katar, a pošto je slavio samo tri puta u 18 kvalifikacionih mečeva, svoju kampanju je zaključio na osmoj poziciji. Albiroha je imala najgori učinak u napadu od svih 10 timova u Južnoj Americi, sa samo 12 datih golova. To valjda najbolje ilustruje zašto nisu bili realan kandidat.

Međutim, pet narednih prijateljskih utakmica donelo je pobede nad Meksikom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok je La Albiroha igrala nerešeno bez golova protiv Maroka na stadionu Benito Viljamarin u Sevilji u poslednjem meču. Selekcija Giljerma Barosa Skelota je u septembru prekinula niz od tri utakmice bez pobede, kada je iznenađujuće savladala Sombrerose sa 1:0 udarcem Derlisa Gonzalesa.

Posle meča u peruanskoj prestonici, Paragvaj putuje za Fort Loderdejl na Floridi, gde će se sastati sa Kolumbijom, još jednom južnoameričkom nacijom koja mora da posmatra izdaleka kako se odvija akcija na Bliskom istoku.


Dok su iskusni igrači poput golmana i kapitena Pedra Galesea i krila Kristijana Kueve, ponovo uključeni, selektor Huan Rejnoso je takođe pozvao brojna nova lica za prijateljske utakmice svoje ekipe ove nedelje. Napadač Maritima Persi Liza je u prilici da debituje, ali Aleks Valera bi mogao da predvodi navalu u odsustvu napadača Kaljarija Đanluke Lapadule i zvezde Sijetl Saundersa Raula Ruidijaza.

Sa 108 utakmica uz svoje ime Luis Advinkula je još jedan standardni igrač kojeg nema na spisku, pored kolege Josimara Jotuna iz Sporting Kristala. Advinkulino mesto desnog beka trebalo bi da pokrije Miguel Arauho, nekadašnji defanzivac Crvene zvezde, a sada holandskog Emena.

U međuvremenu, kormilar Paragvaja je još jednom izostavio napadača Torina Antonija Sanabriju i umesto toga se okrenuo špicu Brajtona, tinejdžeru Huliju Ensisu, koji bi mogao da bude partner Derlisu Gonzalesu. Pritom, Migel Almiron iz Njukasla je u vrhunskoj formi.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Četvrtak

02.00: (2,15) Peru (3,10) Paragvaj (3,80)

03.00: (2,95) Nikaragva (3,25) Salvador (2,45)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmicereprezentacija Peruareprezentacija Paragvaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara