Pešukić i Kanga (© MN Press)
Pešukić i Kanga (© MN Press)

Pešukić posle penala za Zvezdu: Na bilo kojoj drugoj utakmici to nije jedanaesterac

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.03.23. | 13:12

„Prvih sat vremena duela sa prvakom Srbije su putokaz“, smatra trener Aleksandar Stanković

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Pazarci su još jednom primili pet komada na „Rajku Mitiću“, ali su se isprsili u dobrom delu jednog od derbija 26. kola Mozzart Bet Superlige, za razliku od vojevanja na istom mestu za prvenstvene bodove pre godinu dana.

Izabrane vesti

Devetominutni pad koncentracije u završnici koštao je Plave tri primljena gola i ubedljivog poraza od Crvene zvezde (1:5). U tim momentima, videlo se koliko ekipi Aleksandra Stankovića nedostaju povređeni Filip Kljajić, Bojica Nikčević i Semir Alić, bolesni Nenad Gavrić, kao i još jedan rekonvalescent Miloš Filipović, koji je bio na klupi za rezerve, bez realne šanse da zaigra.

Mislim da smo se dobro pripremili za tamošnji ambijent. Moji igrači bili su hrabri i spremni da poštuju dogovor, sve do 65. minuta izgledali smo kako smo i želeli. Prikazali smo to što smo radili u pripremi i video sam Pazar kakav želim u narednom periodu. Tih 65 minuta je vodilja, s obzirom da smo imali jakog protivnika u slavljeničkom dekoru, a pokazali smo da imamo čime da se suprotstavimo", kaže Stanković za Mozzart Sport.

Mladi stručnjak ističe da je promeni slike u finišu kumovao sužen roster čete sa Jošanice i Raške, u kombinaciji sa velikim izborom Miloša Milojevića na suprotnoj strani.           

Nismo uspeli da odgovorimo na intenzitet domaćina, a po ulasku u igru fudbalera kalibra Mirka Ivanića i Stefana Mitrovića. Istovremeno, moji igrači su malo pre 70. minuta počeli da traže izmene. Mitar Ergelaš je osetio bol u preponi, požalio se i Filip Jović. Malo ranije izašao je Samir Radovac, koji nije prošao kompletne pripreme i plus je imao stomačnih tegoba. Naravno, ne bi trebalo to da nam bude alibi. Rezultat moramo što pre da zaboravimo, ali imamo putokaz na koji način dalje. Zadvoljan sam i debitantima. Mladi golman Lazar Slavković radio je dobar posao u pojedinim momentina, ali kad su se desile izmene do izražaja je došao kvalitet petostrukog i skoro sigurno šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije, kojem silno oslabljeni nismo mogli da pariramo“, priznaje najbolji trener Mozzart Bet Superlige u februaru.

Stanković sa nagradom za trenera meseca febrtuara (© Star sport)Stanković sa nagradom za trenera meseca febrtuara (© Star sport)

Jedan od ključnih momenata desio se na početku 32. minuta, kada je sudija Danilo Nikolić kod rezultata 1:1 dosudio penal za Crvenu zvezdu. Na loptu su išli mladi defanzivac crveno-belih Stefan Leković i desni bek Pazaraca Periša Pešukić. Posle asistencije iz VAR sobe, Nikolić je gledao u monitor najviše dve sekunde i pokazao na „kreč“. Precizan sa 11 metara bio je Gelor Kanga za 2:1.

Igrali smo prilično dobro u prvom poluvremenu. Da nije bilo tog spornog penala i da se otišlo na odmor pri rezultatu 1:1, ko zna kako bi se završilo. Nije na nama da komentarišemo suđenje, ali to na bilo kojoj drugoj utakmici nije jedanaesterac“, poručuje Pešukić čitaocima Mozzart Sporta.

Osvrnuo se i na preostali fudbalski sadržaj na „Rajku Mitiću“, najavio i predstojeći izazov.

Znali smo da je Crvena zvezda kvalitetna ekipa, sa velikim brojem skoro podjednakih igrača. Naš cilj je bio maksimum, da se prikažemo u dobrom svetlu. Krajnjih 5:1 nije realan rezultat. U subotu nam stiže Kolubara, gde treba da stavimo tačku na šve što smo dobro uradili do sada, mirno odemo na mini pauzu i pripremimo se što bolje za ključne utakmice. Mislim da samo treba ovako da nastavimo ka našem cilju, a svi ga dobro znamo – Evropa“, jasan je Periša Pešukić.         

 


tagovi

FK Novi PazarNovi PazarAleksandar StankovićPeriša PešukićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara