Bastajić na meču sa Partizanom (© Star sport)
Bastajić na meču sa Partizanom (© Star sport)

Pet izostanaka Čarapana na Brdu, vraća se Saša Marjanović da opet ukoči Čukarički

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.03.24. | 10:05

Vladimir Gaćinović, trener Kruševljana, optimista i pored velikih kadrovskih problema Napretka pred gostovanje u Beogradu (18.30, TV Arena Premium 1)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Uporedo sa nizom povreda koji su ih zadesile, Kruševljani su uspeli da beleže pozitivne rezultate u prve tri uvodne utakmice nastavka Mozzart Bet Superlige. Posle remija protiv Spartaka (1:1), slavili su na krovu Tržnog centra “Stadion” protiv Voždovca (2:1), te u pravoj fudbalskoj atmosferi pod Bagdalom nad Novim Pazarom (3:1), čime su zaokružili pet kola bez poraza u šampionatu.

Izabrane vesti

Najveći problem Napretku tokom februara zadala je povreda Nemanje Đekovića, s obzirom da je tim iz Lazarevog grada tako ostao i bez prve bonus opcije i bez standardnog štopera do kraja sezone. Pre njega iz rostera je ispao Damir Sadiković, čiji se povratak u trenažni proces očekuje početkom naredne nedelje, dok se kasnije dogodila povreda još jednog bonus igrača - Luke Labana. To neće biti jedini izostanci Čarapana na Banovom brdu (18.30, TV Arena Premium 1), s obzirom da će Jovan Marinković i Lazar Zličić protiv Čukaričkog morati na pauzu zbog kartona.

Imamo bolju atmosferu za rad posle dve pobede, mada je i dosadašnji ambijent bio dobar. Sa više samopouzdanja idemo na noge jakom protivniku. Poslednjih godina Čukarički se nalazi među tri, četiri najbolje ekipe u Srbiji, ima sjajan kadar i kvalitetne pojedince. Banovo brdo je neugodno gostovanje za sve ekipe, ne samo za nas. Čvrsto verujem u igrače, u energiju koju proizvode, njihov mentalni sklop, karakter i znanje, kao i u ono što radimo. Ubeđen sam da ćemo se u Beogradu predstaviti u pravom svetlu. Potražićemo najbolje moguće rešenje za momke koji izostaju i siguran sam da će oni koji istrče na teren biti prave zamene. Od našeg načina igre nećemo odustati”, uvereva Vladimir Gaćinović, šef struke Napretka.

Posle pomenutog gubitka Nemanje Đekovića do kraja sezone, Kruševljani su ostali sa trojicom štopera, pa će Jovana Marinkovića menjati Nikola Stevanović, koji je u pretprošlom kolu protiv Voždovca, zbog izostanka Stefana Jovanovića, igrao na poziciji desnog beka, a danas se vraća na prirodno mesto u centralnom delu odbrane. Izostanak kreativca Lazara Zličića trebalo bi da nadomesti iskusni Saša Marjanović, koji se ove zime vratio pod Bagdalu, posebno što, osim povređenog Damira Sadikovića, Gaćinović nema previše opcija u veznom redu. Tu je, ne računajući već standardne Uroša Ljubomirca i Filipa Krstića, još Filip Jović, čije su karakteristike defanzivnije od Marjanovićevih.

Jedna od pozitivnih stvari za Napredak ove zime bio je povratak Nebojše Bastajića, posle višenedeljne pauze jesenas. Iskusni krilni igrač odigrao je dve utakmice za Kruševljane u februaru, a protiv Novog Pazara, kada je bio i starter, postigao je treći gol, čime je potpisao poraz gostiju.

Zahvalan sam klubu, doktorima, ljudima iz Kliničkog centra i Ribarske banje koji su mi pomogli u teškom periodu iza mene. Dobri rezultati tima i moj gol mi znače, idemo u Beograd u lepom raspoloženju, uz osećaj euforije u gradu i među navijačima. Želimo da produžimo momenat koji bi nas odveo u gornji deo tabele”, napominje Bastajić.

U prvom delu sezone Napredak je pod Bagdalom slavio protiv Čukaričkog golom Lazara Zličića (1:0), a s obzirom da je taj meč bio isprva odložen zbog obaveza tima Beograđana u Evropi, Gaćinović je na tom meču iz novembra sedeo na klupi Čarapana. Sa druge strane, Napredak je Banovom brdu slavio još 2009. godine, a posle toga upisao čak deset poraza I izvukao samo jedan bod, računajući samo mečeva najjačeg ranga. Zanimljivost je da je taj nerešen ishod bio u plej-ofu za sezonu 2021/22, u kojoj je Saša Marjanović sa kapitenskom trakom predvodio Kruševljane.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 23. KOLO

Petak

14.00 (1,90) Radnički 1923 (3,50) IMT (4,10)

18.30 (1,55) Čukarički (4,00) Napredak (6,25)

Subota

14.00 (3,40) Javor (3,40) Vojvodina (2,15)

16.00 (9,50) TSC (6,00) Crvena Zvezda (1,28)

18.30 (1,28) Partizan (5,90) Železničar (9,50)

Nedelja

14.30 (1,95) Novi Pazar (3,50) Mladost Lučani (3,90)

16.30 (2,10) Voždovac (3,40) Spartak (3,60)

18.30 (2,05) Radnički Niš (3,45) Radnik (3,60)



tagovi

Napredak KruševacVladimir GaćinovićNebojša BastajićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara