©Reuters
©Reuters

PET NA PET – Miloš Krasić: Rado se setim kada sam sa CSKA osvojio Kup UEFA, odnosno ostvarenog het-trika za Juventus

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.20. | 10:02

Nekadašnji reprezentativac Srbije uzore je imao u bratu Bojanu i Peđi Mijatoviću

Sportski put započeo je u Rudaru iz Kosovske Mitrovice. Fudbalski dar primetili su Novosađani pa je već sa 14 godina stigao u Vojvodinu. Bio je kapiten juniora “lala”, ali je Novi Sad zamenio Moskvom. Odmah je sa Armejcima uzeo trofej u Kupu UEFA kome je pridružio dve šampionske titule, tri Superkupa i četiri kupa Rusije. Naredna odrednica bio je Torino, slavni Juventus, potom i Fenerbahče…Ima osvojenu titulu u Seriji “A”, ali i turski kup.

Značajan trag Miloš Krasić ostavio je u reprezentacijama do 21 godine odnosno među Orlovima. Biran je za najboljeg fudbalera Srbije u 2009. godini.

Izabrane vesti

Krasu smo zatekli u privatnim obavezama, srećnog što se okončalo vanredno stanje, sa nadom da će virus korona totalno nestati iz naših života.

Odazvao se pozivu da sutra bude plemeniti kladilac u Humanitarnom tiketu u podne, ali i da odgovori na naših pet pitanja.

1. Da li ste se svojevremeno pored fudbala bavili još nekim sportskim aktivnostima i kojim?

“Svakako, preplitale su se fudbalske i košarkaške aktivnosti, ali ljubav prema fudbalu prelomila je ka velikom, fudbalskom terenu”.

2. Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Mislim da sam u dvojici ljudi imao fudbalske uzore. U starijem bratu Bojanu, ali i Predragu Peđi Mijatoviću”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Velike emocije gajim prema našoj reprezentaciji. Takođe, prema Rudaru iz Kosovske Mitrovice u kome sam načinio prve fudbalske korake. U Rudaru je otkriven moj talenat, ali veliku ljubav osećam prema novosadskoj Vojvodini”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Pre svega sećam se finalne utakmice Kupa UEFA iz 2005. godine. Tada sam igrao za CSKA, pobedili smo Sporting i stigli do pehara. Rado se setim i meča iz 2010. godine između Juventusa i Kaljarija. Dobili smo sa 4:2, a ja sam dao tri gola za Staru damu”.   

5. Da li imate neku životnu devizu?

“U sportu i životu bitna je posvećenost, predanost u radu. Takođe, maksimalna iskrenost, laž nije dozvoljena… Uz takav pristup stiže i nagrada u vidu uspeha”.


Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu koja dolazi sa Farskih ostrva, KLAKSVIK – B 36 TORŠAVN. Reč je o dve najbolje ekipe u ligi. Dakle, derbi kola i prvenstva. Na derbijima redovno pada manji broj golova. Pored ova dva tima veliki klubovi na Farskim ostrvima su HB Toršavn, verovatno treći po kvalitetu, Runavik je solidan. Na ostalim mečevima česti su rezultati 7:1, 6:1.

“Možda bi trebalo igrati na golove od nula do dva”.

 Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na petMiloš Krasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara