Luka Čermelj (©Star Sport)
Luka Čermelj (©Star Sport)

PET NA PET - Luka Čermelj: Ramos i Maskerano su neprikosnoveni defanzivci

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.06.20. | 09:59

Fudbaler Inđije smatra da karakter na terenu i izvan njega mora da se ispolji na putu do uspeha

Sin je nekadašnjeg fudbalera Miroslava Čermelja. Mlađa braća Filip i Marko takođe su fudbaleri. Filip je okončao saradnju sa Mačvom, a Marko je iz mlađih selekcija Partizana, gde je bio kapiten, prešao u Čukarički. Luka, kako za Mozzart Sport ističe, upravo zaključuje uspešnu sezonu u Inđiji. Poslednje gostovanje je ivanjičkom Javoru. Fudbalski klub Inđija je sezonu počeo teško, a okončao jako, uz promenu načina igre. Mladog Čermelja naročito su obradovale pobede nad Vojvodinom, Čikaričkim, ali i remi sa Zvezdom. Na osnovu iskustva iz Inđije Luka svakom mladom igraču preporučuje da dođe u ovaj fudbalski klub. Zbog uprave, saigrača, ambicija, mogućeg napredovanja…Voleo bi Čermelj da ostane u Inđiji, mada ga ugovor veže do poslednjeg dana juna, ali je željan novih izazova i nastupa za veći klub. 

1.Da li ste se svojevremeno bavili još nekim sportskim aktivnostima osim fudbalom?

Izabrane vesti

“Potičem iz porodice u kojoj se fudbal obožava. Tata Miroslav uzeo je duplu krunu sa Partizanom, a igrao je u Španiji, Meksiku, Crnoj Gori…Fudbal nam je u krvi odnosno zadojeni smo fudbalom”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

”Pošto sam najstariji sin i brat svakako mi je uzor bio otac. Fudbalski okidač je došao od tate pa sam postao profesionalac. Volim defanzivce sa velikim karakterom, a na prva dva mesta, kao omiljene igrače, stavljam Ramosa i Maskerana. Smatram da obojica poseduju najbolje fudbalske vrline”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Mislim da u srcu nosim jedino Partizan”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Igrao sam prvenstvene utakmice protiv Zvezde, Partizana, Vojvodine, ali pamtim svoj prvi gol u Superligi protiv Lučana. Na svakoj utakmici želim da odigram najbolje što mogu, da pokažem karakter, ali uvek ću pamtiti prvi gol u profesionalnoj karijeri”.

5. Da li imate životni ili sportski moto?

“Pa da pokažem karakter na terenu i izvan njega. Da uvek, za korak, budem bolji nego prethodnog dana”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz Premijer lige, Totenhem – Vest Hem. Pevci su remizirali sa Junajtedom, a gosti su izgubili sa 2:0 u prvom junskom meču. Poslednji međusobni okršaj dobio je Totenhem sa 3:2.

“Pokušajte sa igrom gol, gol uz tri plus”.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara