Andrea Pirlo (Reuters)
Andrea Pirlo (Reuters)

Pet sudbonosnih utakmica Andree Pirla

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 21:02

U fokusu će biti ligaški okršaji sa Napolijem, Atalantom, Milanom, Interom, kao i onaj sa Boginjom u finalu Kupa Italije

"Pirlo je u nevolji", deo je naslovnice kojom je današnji dan otvrorila italijanska Gazeta. Kako i ne bi bio kada Juventus gotovo izvesno prvi put posle devet godina neće odbraniti naslov šampiona Italije. I ne samo to, jučerašnji poraz od Beneventa otvorio je priče o tome kako Bjankoneri još ne mogu da garantuju sebi mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

Sportski direktor Fabio Paratići je posle šokantnog poraza od ekipe Filipa Inzagija istakao da na severu Italije neće padati glave i da Andrea Pirlo jeste i ostaće deo Juventusove strategije za budućnost. Ipak, deluje da će pet utakmica definisati da li je on pravi čovek za klub koji ima ubedljivo najviše trofeja Serije A.

Izabrane vesti

(2,50) Gvajarena (3,00) Sol Amerika (2,90)

Prva od pomenutih pet dolazi neposredno posle reprezentativne pauze kada će se na severu Italije obreti Napoli. Biće to svega tri dana nakon derbija dela Mole sa Bikovima na torinskom Olimpiku. Sa maksimalnih šest bodova iz ta dva meča nekada popularni Maestro učvrstio bi poziciju na klupi Stare Dame. Pod posebnom lupom od strane Andree Anjelija i Fabija Paratićija biće još okršaj u Bergamu sa Atalantom zakazan za 18. april, a onda i mečevi sa milanskim velikanima u maju - devetog Milan gostuje na Alijanc stadionu, a sedam dana kasnije na isto mesto dolazi Inter u pretposlednjem kolu.

Juve trenutno kaska deset bodova za Neroazurima koji gospodare Serijom A. Iako su u opticaju još 33 boda, sa kontinuitetom igara koji demostrira ekipa Antonija Kontea, trenutno se deseti vezani Skudeto čini kao nemoguća misija za tiranina koji je u protekloj deceniji harao Apeninima. Još jedan pokazatelj nemoći bila je eliminacija od Porta u osmini finala Lige šampiona.

Dakle, pet ligaških mečeva biće ključni za sudbinu osvajača Svetskog prvenstva iz 2006. godine. Naravno, podrazumeva se da dobija mečeve protiv Đenove, Parme, Bolonje, Udinezea... Konačno, peta sudbonosna utakmica biće finale Kupa Italije zakazano za 19. maj između pretposlednjeg i poslednjeg prvenstvenog kola. Rival će biti Atalanta protiv koje će Pirlo imati priliku da donese Juventusu bar jedan bitan pehar, ako izuzmemo Superkup koji se ne može podvesti pod Bog zna kakav podvig.



tagovi

JuventusAndrea Pirlo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara