Zvanično: Valensija dovela desnog beka za 12.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.09.19. | 20:55

Tjeri Koreja sleteo na Mestalju

Povreda koja je odvojila Italijana Kristijana Pićinija od terena zahtevala je hitnu reakciju rukovodstva Valensije poslednjeg dana prelaznog roka i dovođenje novog desnog beka. Posle dosta merenja nadležni na Mestalji su presekli, a izbor je pao na 20-godišnjeg Portugalca Tjerija Koreju, koji stiže iz lisabonskog Sportinga na pozajmicu uz pravo otkupa za 12.000.000 evra sledećeg leta.

Španski velikan će pomenutu svotu isplaćivati u nekoliko rata, a mladi Koreja je uspeo da se dokopa Primere samo nekoliko meseci otkako je promovisan u prvi timu lisabonskog Sportinga za koji je zabeležio samo pet nastupa (četiri u ligi i jedan u Superkupu). Ono po čemu se ovaj fudbaler posebno izdvaja su snaga i brzina, a odlično se pokazao i na Svetskom prvenstvu za omladince u Poljskoj ovog leta kada je privukao pažnju skauta.   

Izabrane vesti

Valensija je tako konačno rešila pitanje desnog beka, a zanimljivo da su se tokom proteklih 24 sata u vezu sa prelaskom na Mestalju dovodili i Elseid Hisaj (Napoli), Toma Menije (Pari Sen Žermen), kao i Mario Fernandeš (CSKA Moskva). Slepi miševi su se na kraju ipak odlučili za Koreju, mlađi je i ima potencijal da nadmaši zemljaka Žoaoa Kansela, koji se pre nekoliko sezona takođe dobro pokazao na Mestalji.

Foto: Screenshot


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara