Kaljari (©Reuters)
Kaljari (©Reuters)

Petak u Seriji A: Kaljari – Venecija, najgora odbrana protiv najlošijeg napada

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 13:10

Oba trenera imaju probleme sa sastavima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) 

Kaljari još nije osetio slast pobede u ovoj sezoni, a almanasi kažu da klub sa Sardinije od 1966. godine nije pobedio Veneciju u Seriji A. Istini za volju nisu se mnogo sretali u elitnom društvu (šest puta) i poslednji okršaj se odigrao početkom veka.  

Izabrane vesti

Ni promena na klupi Kaljarija, Valter Macari je nasledio Leonarda Sempličija, nije donela očekivane rezultate. Macari je posle početnog remija sa Lacijom na Olimpiku, nanizao dva poraza, od Empolija na Sardenja Areni i od Napolija. 

Takođe, na prethodna tri meča pred svojom publikom tim sa Sardinije izbegao je poraz samo u meču sa Specijom, dok su Đenova i Empoli otišli sa ostrva pevajući. Kaljari nije počeo ovako loše prvenstvo od sezone 2006/2007 kada je na prvu pobedu čekao osam kola. Ako je za utehu, u toj sezoni je spasao prvoligaški status završivši šampionat na 17. mestu. 

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Venecija je, do sada, pobedila samo Empoli u gostima i u prošli ponedeljak je osvojila bod na svom stadionu protiv Torina. Glavni problem tima Paola Zanetija su golovi. Na prvih šest utakmica zatresli su mrežu samo četiri puta. Problem Kaljarija nije toliko neefikasnost koliko broj primljenih golova, čak 15, odnosno dva i po pogodaka po meču. Sve u svemu biće ovo okršaj najporoznije odbrane i najjalovijeg napada. 

Macari bi večeras trebalo da se vrati na svoju klasičnu formacijsku postavku 3-5-2 koja daje veću čvrstinu u odbrambenoj fazi. Bivši trener Napolija i Intera je zatražio od navijača Kaljarija malo strpljenja i obećao da će prvi vidljivi rezultati njegovog rada izaći na površinu posle oktobarske pauze u prvenstvu. 

------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------

I jedan i drugi trener imaju dosta nedoumica oko sastava koji će istrčati večeras na premijeri sedmog kola Serije A, tako da će biti moguća iznenađenja do poslednjeg momenta. Macari neće moći da računa na povređenog Dalberta, kao ni na Čepitelija, tako da ćemo na levom boku videti Grka Likojanisa  

KALJARI (3-5-2): Kranjo - Kaseres, Godin, Karboni - Nandez, Marin, Strotman, Dejola, Likojanis - Žoao Pedro, Kejta.

VENECIJA (4-3-3): Menpa - Macoki, Svoboda, Čekaroni, Molinaro - Crnigoj, Fjordilino, Buzio - Okereke, Anri, Johnsen.


tagovi

KaljariVenecijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara