Petar Gigić (©Starsport)
Petar Gigić (©Starsport)

Petar Gigić posle vaskrsenja u Kruševcu: Morao sam da odem iz Partizana da fudbalski oživim

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.08.22. | 08:02

“Drago mi je što sam sada u klubu kakav je Javor, ovde je zdrava, fudbalska atmosfera“, kaže napadač Ivanjičana

Težak period iza Petra Gigića i naznake svetlije budućnosti u Ivanjicu. Sa golom i tri asistencije u pobedi Javora na gostovanju kod Napretka 25-godišnji napadač je sebi obezbedio i nagradu za najboljeg igrača četvrtog kola Mozzart Bet Superlige i pokazao da i te kako ima šta da ponudi srpskom fudbalu.

Izabrane vesti

Ne očekuje se baš od igrača iz uslovno rečeno manjih klubova da budu izabrani za igrača utakmice. Tri asistencija i gol... Sve mi se namestilo na toj utakmici u Kruševcu. Imao sam naravno i pomoć saigrača, od početka sezone ceo tim igra dobro. Zadovoljan sam za sada, a pokušaćemo da pravimo dobre rezultate i u narednim utakmicama“, skromno će Gigić na početku razgovora za Mozzart Sport.

Istina, nije baš sve počelo idealno za Javor, koji je u prvom kolu doživeo debakl u sudaru sa Partizanom (0:4). Tri kola kasnije crno-beli Ivanjičanima gledaju u leđa.

Ko je gledao utakmica sa Partizanom znaće da smo i tada dobro igrali, da je rezultat bio previsok rezultat. Neke šanse nismo iskoristili, pre svega na početku utakmice. Naravno, ekipa kao Partizan to kažnjava. Posle smo igrali nerešeno u Bačkoj Topoli, pa vezali dve pobede protiv Novog Pazara i sa Napretka. Idemo dalje, sledi nam sad Mladost GAT, kao i uvek na svakoj utakmici idemo na pobedu“.

Novosađani nisu loše počeli sezonu, ali su posle poraza od Čukaričkog neočekivano smenili Branka Žigića, jednog od istaknutih predstavnika mlađe garde srpskih trenera. U Javoru drugi takav: Igor Bondžulić koji je učinio da klub iz Ivanjice više ne bude sinonim za defanzivnu igru.

Šef stvarno radi dobar posao. Posvećen je svakom detalju, prekidu, postavci, kako se to sada kaže - defanzivnom bloku. Kad se branimo svi se branimo. Kada napadamo - svi napadamo. Nismo defanzivna ekipa. Pa evo, Napretku smo, a to je dobar tim i sigurno će se izvući iz rezultatske krize, dali četiri gola, to sve govori“.

Drugo je pitanje može li Javor da se ponavlja?

Imamo neke svoje ciljeve. Ulazak u plej-ofu recimo, pa ako se bude otvorilo nešto više... Idemo utakmicu po utakmicu“.

Mnogo zavisi i od samopouzdanja, nabujalog posle pobede u Kruševcu. A baš to je nedostajalo Gigiću posle ne tako uspešne epizode u Partizanu. Mada se crno-beli ne odbijaju kada zovu igrača Mačve.

Nije mala stvar preći iz Mačve u Partizan i ništa se ne kajem. Ali jeste težak period iza mene. Došao sam u Partizan na mala vrata, nisam bio tu za početak priprema, ekipa je već bila skockana. Plus, bilo je to kod Save Miloševića, dobri rezultati u Evropi, niko ne bi menjao. Onda ta korona, pa jedna, druga, treća pozajmica, nisam se tamo najbolje snalazio. Za mene sam uradio pravu stvar da raskinem ugovor da bih mogao fudbalski da oživim. U Humskoj nisam dobio šansu, zbog ovoga ili onoga, ali to je sada prošlost“.

Sadašnjost ili budućnost u Ivanjici.

Ovde sam dobio šansu da pokažem kvalitet i drago mi je što sam u klubu kakav je Javor. Ovde ima puno stručnih i fudbalskih ljudi. Nije možda velika sredina, budžet nije na nivou drugih klubova, ali klub jasno zna šta hoće, zdrava je atmosfera, imamo i podršku navijača iz Ivanjice i vrlo sam zadovoljan“.

POMOĆ ZA NIŠLIJU TODORA STOJANOVIĆA

Petar Gigić je inače 50.000 dinara koje Mozzart daje svakom igraču kola da prosledi u humanitarne svrhe po svom izboru usmerioza lečenje malog Todora Stojanovića.

To je dete iz Niša, a ja sam tamo odrastao, pa sam kontaktirao njegove roditelje i nadam se da će pomoći“.

Za kraj, morali smo da pitamo, kad je već iz Niša, kako mu je pala eliminacija Radničkog od Gzire već na startu kvalifikacija za Ligu Evrope?

Uf, teško. Ja sam odrastao baš u zgradi do Čaira, igrao sam u mlađim kategorijama Radničkog, ali to je pre svega pitanje za upravu Radničkog. Meni samo nije jasno kako je moguće da osim Saše Marjanovića u timu nema nijednog Nišlije, a bilo je tu dosta talentovane dece“, završava Gigić.


tagovi

Petar GigićMozzart Bet SuperligaJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara