Gigić (© Star sport)
Gigić (© Star sport)

Petar od Ivanjice: Ovakvog Gigića je Javor čekao, sistem 2+1 za rušenje Novog Pazara

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.08.23. | 19:47

Uverljivo izdanje izabranika Radovana Ćurčića - 3:1

Što bi rekao Ilija Petković pred odlazak na Mundijal u Nemačku 2006. godine: „Ne mogu da vam obećam da ćemo biti prvaci sveta, a ne mogu da vam obećam ni da nećemo“. Nekadašnjeg selektora bi možda mogao da citira Petar Gigić. Teško je oceniti da li je baš protiv Novog Pazara odigrao najuverljiviji meč otkako se pojavio u Mozzart Bet Superligi, ali je lako pretpostaviti da mu je partija u drugom kolu ovog prvenstva jedna od najdražih.

Bio je prošlog leta uverljivo izdanje u Kruševcu, kad je postigao gol i upisao het-trik asistencija, da bi najsnažnije aplauze ivanjičke publike otkako je obukao dres Javora zavredeo prilikom napuštanja terena nešto iza sata vremena igre. Sve kao posledica igre dotad, a razomntirao je gostujući tim i postarao se da sastav Radovana Ćurčića posle boda osvojenog na krovu Tržnog centra „Stadion“ upiše prvenac od početka trke – 3:1.

Izabrane vesti

Aplauzi na otvorenoj sceni su proiznikli iz utiska da je publika na stadionu pod Golijom prepoznala koliko je Gigić bio uticajan. Još na početku meča je kombinaciju Ibrahima Tanka i Nemanje Miletića krunisao poentiranjem, da bi u drugom poluvremenu u razmaku od samo četiri minuta demonstrirao i pakerske veštine, namestio golove Milanu Obradoviću i Normanu Kempbelu, što se ispostavilo dovoljnim da domaćin slavi.

Još je Gigić i pre prvenca ove sezone imao šansu za inicijalnu prednost (odbranio mu Nikola Mirković), u ostatku meča se valjano kretao, pratio akcije, sarađivao sa kolegama i otvarao im prostore. Tako je moglo da se desi da Kempbel u prvom delu iskoristi kontru, ali i ovako je Javor pokazao da je streptomicin za plave, pošto od njih nikad nije izgubio kod kuće.

A malo je nedostajalo da bude drugačije. Ili makar zanimljivije. Pazarci su ostavili dobar utisak samo u delovima utakimice posle primljenih golova. Na prvi su reagovali šansama Mitra Ergelaša (dve, jednom iz slobodnog udarca odbranio Manojlović), Marka Obradovića (veliki promašaj na pas Miljana Momčilovića) i Adešine sa distance, jednu je imao i Emir Azemović, ali nije vredelo u prvom. Baš kao ni nešto otvorenija igra ekipe Dragana Aničića u drugom, ali tek posle još dva pogotka Belih. Tad je fino pogodio Adetindži Adešina, samo što je hitac nigerijskog vezista slaba uteha gostima.


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, DRUGO KOLO

JAVOR – NOVI PAZAR 3:1 (1:0)

/Gigić 13, Milan Obradović 47, Kempbel 51 – Adešina 56/

Ivanjica

Stadion kraj Moravice

Sudija: Novak Simović

Javor: Manojlović 6,5 – Domlagić 6,5, Tojčić 7, Milan Obradović 7,5, Miletić 7,5 – Dukure 6,5, Eliomar 6 – Kempbel 7 (od 78. Kopitović -), Gojković 6,5 (od 85. Ilić -), Tanko 7 (od 85. Bosić -) – Gigić 8 (od 62. Ratković 6).

Novi Pazar: Mirković 5,5 – Azemović 5, Šušnja 5r, Anan 5 (od 55. Karaklajić 5,5) – Bojat 5 (od 81. Golijanin - ), Lazić 5,5, Momčilović 5,5 (od 74. Jovanović -), Floro 5 (od 46. Andrić 5,5) – Adešina 6,5, Ergeleš 5,5 (od 55. Čirjak 6), Marko Obvradović 5,5.

Igrač utakmice: Petar Gigić (Javor) 8



tagovi

Petar GigićNorman KembelFK Novi PazarNovi PazarJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara