Igrači Benfike (©AFP)
Igrači Benfike (©AFP)

Peti preti "svojima", a Benfiki je Liga kup jedina realna šansa za pehar

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.01.22. | 14:30

Orlovi u polufinalu igraju sa Boavistom, čiji trener je nekadašnji vezista lisabonskog tima

Ova nedelja u Portugaliji je rezervisana za Liga kup. Bliži se završna faza ovog takmičenja, a prvo polufinale večeras igraju Benfika i Boavista (20.45). Stadion Munisipal u Leiriji biće mesto ne samo za ovaj meč, već i za sledeće polufinale između Sportinga i Santa Klare, koje će se odigrati u sredu.

Ukoliko se ispune prognoze i favoriti opravdaju očekivanja, u subotu bismo mogli da imamo eksplozivan lisabonski derbi na meniju, vredan pehara.

Izabrane vesti

Benfika će verovatno teško da osvoji Primeiru, a ispala je i iz Kupa Portugalija, te joj je kao realno dostupan poligon za podizanje srebrnine ostao jedino Liga kup. U tekućoj kampanji Orlovi nisu dovoljno konstantni u poređenju sa Portom i Sportingom, koji su iznad. Zmajevi su devet bodova daleko, a Lavovi tri.


20.45: (1,32) Benfika (4,70) Boavista (9,00)


Liga kup je, dakle, za Benfiku svojevrsna šansu da se bar malo osveti.

ak i da trijumfujemo, ova godina definitivno ne bi bila spasena", rekao je strateg Nelson Verisimo, koji je krajem decembra zamenio Žorža Žezusa.

------------------------------

Sve utakmice Liga kupa Portugalije možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Nije da situacija u Primeiri ne bi mogla da se spase jer, na primer, i njen gradski rival je nedavno doživeo rezultatska kolebanja, ali prvo mesto je jednostavno daleko.

"Glavni cilj za nas je i dalje ligaška scena. I dalje smo uključeni u borbu za titulu. Iako imamo poteškoća, jesmo", predočio je Verisimo.

Boavista pokušava da se spase u portugalskom najjačem rangu, nema dovoljno komocije ispred ekipa koje su u zoni ispadanja, ali otkako je Peti - nekadašnji as upravo Benfike i reprezentacije Portugalije - početkom decembra preuzeo kormilo svog prethodnika Žoaa Pedra Soze, postoji napredak. Od tada, od ukupno osam duela na svim frontovima, Boavista je pod njegovom komandom izgubila samo jednom, i to na strani kod Sportinga.

Ako se na prvi pogled čini da će Boavista u ovo odmeravanje snaga da uđe u ulozi onoga koji može samo da iznenadi, onda

Peti namerava da u tome uspe po svaku cenu.

"Želimo da uđemo u istoriju. Još nam nedostaje ovaj trofej. Nameravamo da pobedimo Benfiku, a zatim i da slavimo u finalu kako bismo doneli kup kući. Tako smo razmišljali, to je cilj", ambiciozan je Peti.

Boavista je tek 11. na tabeli, pobedila je u samo tri od 19 dosadašnjih duela u ligi i odigrala je čak 10 remija. Trenutno ima četiri uzastopna iksa i uvek istim rezultatom 1:1 (kvota da će da bude isti rezultat protiv Benfike - 9,00).

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

PORTUGALIJA, LIGA KUP - POLUFINALE

Utorak

20.45: (1,32) Benfika (4,70) Boavista (9,00)

Sreda

20.45: (1,42) Sporting (4,20) Santa Klara (7,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup PortugalaBenfikaBoavista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara