Nikola Petković (©MN Press)
Nikola Petković (©MN Press)
(©YouTube/printscreen)
(©YouTube/printscreen)

Petković kapiten u remiju Šamblija i Pari Sen Žermena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 13:12

Trećeligaš testirao Parižane

Nije se naigrao Nikola Petković od dolaska u Šambli iz Javora prošlog leta. Povreda ligamenata kolena udaljila ga je s terena sve do marta ove godine, pa nije mogao da pomogne ekipi u borbi za opastanak u Ligi 2. Saigrači nisu uspeli, tako da će Šambli predstojeće sezone igrati u trećem rangu francuskog fudbala.

Od jednog od trojice najefikasnijih igrača Superlige za sezonu 2019/2020. očekivanja su i dalje velika, a da ima poverenje kluba pokazuje kapitenska traka oko ruke u prijateljskom meču sa Pari Sen Žermenom, završenom remijem 2:2.

Izabrane vesti

Iako su Sveci bili u kombinovanom sastavu, gosti sa severa sigurno će se dugo ponositi ovim rezultatom. Naspram sebe imali su Kejlora Navasa, Maura Ikardija, Idrisu Gaja, Tila Kerera, Julijana Drakslera, Lejvena Kurzavu... Stavio bi Mauririo Poketino u tim i Ašrafa Hakimija, ali je novajlija iz Intera morao u izolaciju zbog pozitivnog testa na Kovid 19.

Sva ta imena igrača bogatog PSŽ-a nisu uplašila goste. Iako su Parižani na poluvremenu imali 1:0 golom Ikardija iz penala u 19. minutu, Šambli je uspeo da stigne do remija. Prvo je Žilem Anri izjednačio u 57, a onda je posle novog vođstva domaćina pogotkom 18-godišnjeg Holanđanina Ćavija Simonsa, koji je doveden iz Barselone, konačnih 2:2 postavio Lasana Dukur u 89. minutu.

Petković je bio na terenu do 65. minuta, kada je zamenjen.

PSŽ je u prethodnoj prijateljskoj utakmici savladao Le Man 4:0, a do početka sezone i Superkupa Francuske sa Lilom, 1. avgusta, Poketinovi igrači imaće još dve provere. Protiv Augzburga 21. jula i tri dana kasnije protiv Đenove.



tagovi

Nikola PetkovićPari Sen ŽermenAšraf Hakimi

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara