Foto: MN Press
Foto: MN Press

Petković: Proradila je srpska veza, revanširaću se Lukiću

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.03.22. | 16:06

Iskusni bek sjajnom igrom potpisao novu pobedu Honveda (4:2)

Pobedom nad Debrecinom (4:2) Honved je potvrdio buđenje i novim bodovima napravio značajan iskorak na tabeli. Uprkos vođstvu od dva gola sa kojim su otišli na odmor izabranici Nebojše Vignjevića za samo dva minuta su prosuli stečeno, ali je potom Marko Petković pogotkom i asistencijom obezbedio ceo plen domaćinu.

Iskusni bek koji je u januaru pojačao mađarski klub odličnom partijom zaslužio je epitet najzaslužnijeg za osmu pobedu Honveda, a nakon trijumfa sumirao je utiske za Mozzart Sport.

Izabrane vesti

"Igramo lepo i vrlo dobro. Zaslužili smo da slavimo i u prethodne dve utakmice u kojima smo osvojili po bod, ali nam se to vratilo u ovoj. Primili smo brzo dva gola i ispustili prednost, ali činjenica da smo i u takvim okolnostima uspeli da se izdignemo i stignemo do pobede potvrđuje naš kvalitet. Imamo povoda za optimizam, međutim rano je za euforiju. Nema još povoda da mnogo pričamo, prvenstvo je ujednačeno i neizvesno", kazao je Petković.

Junak Honveda gol je upisao na asistenciju Nenada Lukića saigrača sa kojim je sarađivao i u TSC-u. Golgeter sa bogatom karijerom na domaćoj svei odlično je reagovao nakon kornera i glavom prosledio loptu do Petkovića koji je potom precizno gađao u bliži ugao.

"Posebno mi je drago jer je proradila srpska veza. Nadam se da ću mu se uskoro revanširati, možda već na narednoj utakmici. Prvenac u novoj sredini bitna je satisfakcija i pokretač. Na vezi sam sa brojnim bivšim saigračima, ali pogodak i asistencija bili su dodatni povod da se čujem sa nekima od njih, stigle su čestitke naravno. Gol mi je podigao samopouzsdanje, ali ne bih previše izdvajao lični učinak. Najbitnije je da smo došli do važne pobede".

Uz Petkovića i Lukića srpsku koloniiju čine još dva igrača Dušan Pantelić i Dejan Dražić, kao i članovi stručnog štaba.

"Uz nas četvoricu fudbalera tu je i trener Nebojša Vignjević sa svojim saradnicima, te se može reći da se u klubu priča srpski. Generalno u Mađarskoj dosta ljudi razume naš jezik, takođe sa našeg govornog područja tu je i hrvatski defanzivac Ivan Lovrić. Vignjević je došao posle nas, stigao je u nezgodnom trenutku, ali smo počeli da pravimo pomak na tabeli. Ipak, kao što sam i rekao, rano je da sada sumiramo utiske".

Pobedom nad direktnim konkurentom Honved je preuzeo sedmu poziciju, a u kojoj meri ga očekuje neizvesna završnica prvenstva najbolje oslikava podatak da je udaljen tri boda od opasne zone, a šest od četvrtoplasitanog tima.

"Većina klubova je u situaciji da istovremeno strepi za opstanak i nada se četvrtom mestu koje bi moglo da donese mesto u Evropi. Klubovi su veoma ujednačeni, imaju sjajne uslove i očekuje nas zanimljiv kraj prvenstva. Atmosfera u timu je odlična, ambicije su ostale skromne, ne preterujemo i ne dozvoljavamo da nas ponese euforija. Bitno je da osvajamo bodove", kazao je Petković.



tagovi

Mađarska 1HonvedMarko Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara