©Star Sport
©Star Sport

Petrić o uzrocima katastrofalne igre: Moja naivnost, dobrota, a možda i neznanje

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.02.23. | 20:39

"Obrukali smo se, jedino ja mogu da budem kriv", kaže strateg Parnog valjka

Trener Partizana Gordan Petrić kaže da jedino on može da bude kriv nakon katastrofalnog poraza njegovog tima od Mladosti GAT u Humskoj (0:4). Novosađani su održali čas fudbala favorizovanim Beograđanima, kaznili svaku njihovu grešku i stigli do sigurno najvećeg trijumfa u svojoj istoriji.

Petrić je posle meča pokušao da objasni razloge prilično loše igre njegovog tima i poraza koji je Partizan ostavio na ogromnih 11 bodva zaostatka za Crvenom zvezdom.

Izabrane vesti

"Jedini za kritiku sam ja. Moja naivnost, dobrota, a možda i neznanje... To nas je koštalo poraza. To znam ja i znaju igrači. Jedino ja mogu da budem kriv. Poklonili smo golove protivniku, da li se to događalo nekad to ne znam. Poruka koja mi je stigla (sa tribina, prim. aut), u pravu su ljudi, obrukali smo se. Ne znam kada je Partizan primio ovako naivne golove. Ne mogu da kažem da nešto zameram. Rekao sam da su svi igrači koji su bili na pripremama zaslužili da budu u prvoj postavi. Možda zbog utakmice u četvrtak, kao i potrebe da rotiram, da se neke stvari drugačije postave, koštalo nas je tečnije igre. Prva dva gola smo poklonili. I treći… I četvrti. Posle je bilo teško protiv ekipe koja zna da se brani", rekao je Petrić posle utakmice.

Individualne greške su se nadovezivale jedna na drugu.

"To se dešava kad uđe voda u uši. Trebalo bi da se restartuju i ponovo dokazuju. Izašli smo iz tog filma posle prva četiri kola kad sam došao za trenera, ali jedna mala situacija može da ih vrati u prošlost. Jednostavne stvari nisu uradili, to nas je koštalo golova. Svesni su i oni svega, trebalo bi da se odmore do ponedeljka, pa posle da vidimo za četvrtak. Nadam se da će u Moldaviji sve biti u redu. Ono što je publika skandirala… Niko nije kriv, osim mene".

Veliki problem za Partizan predstavlja to što ga već u četvrtak očekuje gostovanje moldavskom Šerifu i prva utakmica nokaut faze Lige konferencije.

"Imamo utakmicu za četiri dana, sigurno su igrači svesni važnosti meča. Mi moramo da se ponovimo u četvrtak, ko god izađe na teren od svih nas mora da pokaže kvalitet. Bilo bi dobro da smo dobili i da imamo mir. Na kompletnom okruženju je posao da se igrači smire, videćemo da li ćemo imati sve igrače na okupu…", dodao je Petrić.

Ljubomir Ristovski je bio ponosan na svoje igrače posle utakmice u Humskoj.

"Vratili smo ova tri boda posle poraza Javora. Igrali smo onako kako treba, disciplinovano, čvrsto, iznenadili smo Partizan, ovakve stvari se dešavaju. Vidite i sami kako to ide, treba vremena da se uigramo, s vremenom ćemo biti sve bolji i bolji. Velika tri boda za nas", rekao je Ristovski.


tagovi

Gordan Petrić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara