Gordan Petrić (©Reuters)
Gordan Petrić (©Reuters)

Petrićevi prvi utisci posle debija: Nemojte kritikovati igrače, dajte im podršku

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.08.22. | 21:35

"Bilo je dosta nervoze i poteza koji nisu fudbalski, ali žao mi je kada čujem kritike na račun igrača", ističe novi trener Partizana

Još jednom se Partizan mučio ove sezone u Mozzart Bet Superligi Srbije, ali je uspeo da upiše tri boda. Na novosadskom Karađorđu savladana je Mladost GAT 1:0, pogotkom Svetozara Markovića u petom minutu nadoknade.

Nisu crno-beli prikazali igru vrednu pohvala, promena trenera nije delovala kao "šok terapija" na fudbalere u crno-belim dresovima. Štaviše, domaćin je imao zicer nepun minut pre odlučujućeg kornera iz kog je Partizan stigao do pobede.

Izabrane vesti

Ne može novi trener crno-belih, Gordan Petrić, biti zadovoljan viđenim na svom debiju, ali je istakao da ga pogađaju uvrede s tribina na račun igrača i da bi voleo da se prestane s tim.

"Hvala na čestitkama za pobedu, lepo je to, ali video sam dosta nervoze kod mojih igrača, dosta poteza koji nisu fudbalski. Dosta mi je žao kada dole na terenu čujem nešto što se ovako ne čuje, da pojedinci prozivaju igrače. Ne treba tako, treba im dati podršku, ne meni, ni bilo kome drugom, samo igračima jer nas samo oni mogu izvući iz ove krize. Treba da se smire i da rade fudbalske stvari u datom trenutku. To će sve doći, ne znam da li ovim golom, to ćemo videti, ali moramo da budemo mirniji i pametniji, radićemo na tome“, istakao je Petrić u izjavi za TV Arena Sport.

Strateg Mladosti GAT, Aleksandar Linta, bio je vidno ljut zbog pogotka koji je primio njegov tim. Još kraj aut linije burno je reagovao, ali se suzdržao komentara pred kamerom.

"Šta je Mladost mogla bolje? Ostaviću taj komentar za sebe... Čestitke Partizanu na pobedi, čestitke mojim momcima na prikazanoj igri, idemo dalje, ako ovako nastavimo biće bolje. Nisam nikad zadovoljan kada izgubimo, ali ne zameram ništa mojim momcima, zalaganje je bilo odlično", rekao je Linta.

Partizan je iz pet mečeva Mozzart Bet Superlige sakupio osam bodova i nalazi se na osmom mestu, dok je Mladost GAT trinaesta sa četiri boda iz šest utakmica.


tagovi

Gordan PetrićFK PartizanAleksandar LintaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara