Petrović (© Star sport)
Petrović (© Star sport)

Petro’s on fire u autobusu TSC-a! Lazetić posle Kolubare: Ništa epohalno, čeka nas pakleni finiš

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.03.23. | 14:07

Šef struke je zadovoljan pobedom i načinom igre u Lazarevc

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Lazrevca)

Najave za utakmicu su bile tačne, očekivao se tvrd fudbal i neizvesnost, rezultat je išao u prilog tome. Pre Topolčana tri boda su iz Lazarevca nosili samo Partizan i Crvena zvezda, dok je većina drugih utakmica završena sa malim brojem pogodaka. Videlo se da je teren pomalo otežao igru, ali Žarko Lazetić smatra da TSC ništa ne sme da iznenadi.

Izabrane vesti

Trud fudbalera sa severa Srbije je pretočen u akciju iz koje je stigao gol Nemanje Petrovića. Mogla je i Kolubara do povoljnijeg rezultata da je Đuranović u dva navrata imao više snage u završnici. Na kraju ipak slavlje gostujućeg tima (1:0) u 26. kolu Mozzart Bet Superlige.

Utakmica je predstavljala svojevrsni đon, bili smo proglašeni za favorita, a jasno je da to nije baš tako. Kapa dole igračima na svemu prikazanom. Ključno je bilo što se tiče igre i taktike da smo u svemu bili kao da igramo na najboljem terenu na svetu, protiv ekipe koja takođe hoće da igra. Uspeli smo u nameri da nametnemo intenzitet koliko god može i da pas igru o čemi govori i broj dodavanja, kao i da šutnemo značajan broj puta na gol protivnika. Pretpostavljali smo da će jedna situacija da odluči, bili smo spremni na to da i protivnik stvori nekoliko kontranapada koje će prouzrokovati loš teren. Ostali smo do kraja pri tome da probamo kroz posed i kroz naš način igre da dođemo do rezultata. Srećom smo uspeli, ovo je velika timska pobeda za sve, i za igrače koji nisu juče ni ušli. Čak je i predsednik kluba na svoj način doprineo dodatnom motivacijom koji su osetili da je potrebna za ovu utakmicu. Zahvalnost ide i klubu i njemu čestitam. Za nas je to velika stvar, jer ovo je jedna u nizu utakmica koja ima prefiks odlučujuće, mada je to tako već 26 mečeva. Ništa novo za ovo se spremamo cele sezone“, u dahu je pričao Lazetić za Mozzart Sport.

Iskristalisala se formacija tima iz Bačke Topole u kojoj u sistemu 5-3-2 (ili 3-5-2 u fazi napada) bitnu ulogu imaju krilni bekovi, najčešće Nemanja Petrović i Miloš Cvetković. Više puta ove sezone su obojica defanzivaca pružali sjajne partije, dok je bivši levi bek Partizana sjajnu igru ulepšao golom za pobedu protiv Kolubare, inače ukupno drugim od kada je igrač kluba iz Bačke Topole.

„Uloga bekova je velika, kao i uloga štopera, svih igrača. Čekali smo malo, jer se dosta potencira naša igra kroz sredinu. Bitno je da se pokaže kad to ne ide zbog lošeg terena ili organizacije protivnika, da to reši neko sa strane. Vrhunska timska akcija, Petrović se našao tamo gde bi trebalo i uspeo da kruniše partiju golom. Njemu to puno znači za samopouzdanje“, ističe strateg TSC-a.

TSC je ponovo preskočio Čukarički i prišao Partizanu na samo dva boda. Iako mnogi već vide Topolčane u Evropi, Žarko Lazetić smatra da pravi izazovi tek predstoje i ne želi da se bavi pitanjem u kojem će takmičenju da završi njegov klub.

„Nastavljamo borbu za Evropu, ovo je tek početak. Ništa epohalno se nije dogodilo, tek nas čekaju prave utakmice. Idemo dalje da unapređujemo igru da bi kada dođe ta odlučujuća utakmica bili na nekom višem nivou i bili tamo gde treba na kraju“.

Slavilo se tokom povratka kući u autobusu pa se začula pesma „Petro’s on fire“ po poznatim tonovima čuvene navijačke numere „Mitro’s on fire“, dok je u centru pažnje bio Nemanja Petrović. Trener TSC-a je arhivirao pobedu i već se okreće narednom meču u subotu kada u Bačku Topolu stiže Mladost iz Lučana. Želi da na reprezentativnu pauzu ode sa dve vezane pobede, jer nakon toga slede vrlo teške utakmice i plejof Mozzart Bet Superlige.

„Malo smo proslavili posle utakmice ali već smo okrenuti meču protiv Lučana, to je izuzetno ozbiljan protivnik i tako mu i pristupamo. cilj je da se što bolje odmorimo, osvežimo i budemo spremni za još jednu komplikovanu utakmicu i da odemo na pauzu sa pobedom, jer nas nakon toga čeka pakleni finiš“, naveo je za kraj Lazetić.




tagovi

Nemanja PetrovićTSC Bačka TopolaŽarko LazetićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara