Foto: MN Press
Foto: MN Press

Petrović po povratku u startnu postavu: Posle korone nisam imao snage za 15 minuta, sada sam spreman

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.10.21. | 17:41

Iskusni fudbaler Saragose nada se individualnom, ali i timskom usponu

Nakon mesec dana provedenih na klupi, uz tri susreta koja su usledila potom, a na kojima je dobijao šansu na kašičicu, Radosav Petrović je na gostovanju Đironi dobio poverenje Huana Ignjasija Martineza, stratega Saragose, i našao se u startnoj postavi. Priliku da se nametne od prvog minuta iskusni vezista iskoristio je na odličan način i potvrdio uspon forme, a posle utakmice koja je okončana remijem sumirao je utiske.

Izabrane vesti

"Protiv Alkorkona sam bio izmoren nakon 15 minuta što je posledica virusa korona i svega što se desilo tokom leta. Nisam bio ni blizu spreman da pomognem ekipi, i ne mogu ni da poredim taj period sa aktuelnim, sada se osećam potpuno spremno. Kad nisam spreman fizički ne mogu da kontrolišem igru, ne mogu da razmišljam brzo na terenu, a ako sam spor i mislim sporo, ne mogu da igram. Sada sam mnogo bolje, skoro sam stoprocentno spreman, ukoliko to postoji. Sumnjao sam pre meča da ću odigrati svih 90 minuta, ali na terenu sam bio veoma srećan", rekao je Petrović.

Srpski internacionalac je samo na pomenuta dva susreta bio starter, dok je minute upisao na još pet duela, međutim tek se očekuje da se predstavi u pravom svetlu s obzirom na to da je u važnom periodu priprema zaražen koronom.

"Smatram da mogu da budem važan deo ekipe, svako razmišlja na taj način. Svi želimo da igramo uvek. Imam iskustva u ovakvim situacijama i znam kako da se snađem kada ne igram. Radim najbolje što umem i kada dođe prilika trudim se da je iskoristim. Jednostavno je. Zadovoljan sam izndividualnim učinkom protiv Đirone, ali generalno nisam srećan jer nismo ostvarili pobedu".

Bodovi ispušteni u 87. minutu izjednačujućim golom rivala razlog su za razočaranje, posebno jer je Saragosa konstantno na granici zone ispadanja.

"Neobično je da imamo osam remija zaredom i da u još nismo pobedili kod kuće. U svim susretima kao domaćini išli smo na pobedu i uvek nam je malo nedostajalo da ostvarimo cilj. Jasno je da moramo da krenemo da pobeđujemo, nema prostora za kalkulacije i neophodno je da učinimo sve što je u našoj moći da napravimo pomak na tabeli. Možemo da unapredimo individualne segmente, ali i kolektivnu igru. Potrebno je da budemo efikasniji, da postižemo više golova, jer su do sada sve utakmice bile veoma korektne, ali sa malo pogodaka".

Deveti remi u sezoni bio je povod za analizu u svlačionici Saragose.

"Razgovarali smo o tom remiju, naravno. Imali smo posed lopte. Pretili smo, ali nismo imali sreće. U momentima kada vodite morate da znate da uštedite vreme, da prekinete utakmicu, da se ekipa odmori. Ništa se nije promenilo, ideja je ista, iako se igrači menjaju. Namera nam je da pravimo šanse i pobedimo i u poslednje dve utakmice smo bili veoma blizu da to ostvarimo. Nadao sam se pobedama protiv Ponferadine i Đirone, ali smo odigrali nerešeno“, kazao je Petrović.


tagovi

Radosav Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara