Đerar Pike (© AFP)
Đerar Pike (© AFP)

Pike: Bio sam idiot kada sam branio Bartomeua

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 21:30

Iskusni fudbaler se prisetio skandala "Barselonagejt"

Godine već prolaze, ali skanda zvani "Barsagejt" se ne zaboravlja. Bivši predsednik kluba Žozep Marija Bartomeu je angažovao kompaniju koja je orkestrirala kampanju za blaćenje tadašnjih igrača koji su bili kritični prema radu tadašnje uprave. Glavne mete su bile Đerar Pike i Leo Mesi. Danas, više od dve godine kasnije Pike je pričao o odnosu sa tadašnjim prvim čovekom kluba.

Naime, fudbaler koij je u Barseloni još od 2008. godine je u prvi mah verovato da Bartomeu nema nikakve veze sa kampanjom koja je upućena bila protiv fudbalera. Međutim kasnije je otkriveo da je upravo Bartomeu angažovao firmu koja je hvalila njegov rad, a kritikovala fudbalere.

Izabrane vesti

Čitav skandal je kulminirao hapšenjem Bartomeua koji je podneo bio ostavku posle odlaska Lea Mesija u PSŽ.

"On je nesigurna osoba, pokušava na sve načine da usreći sve, ne zna kako da kaže ne, ne zna kako da se nosi sa problemima, nikada ga nismo videli na treninzima te godine. Naleteo sam bio na njega jednom prilikom i u lice me je slagao da nema veze sa Barselonagejtom, ali je postalo jasno da klub angažuje neke usluge da kritikuje igrače. U lice nam govori i Leu i meni da ništa nije znao. Kažemo mu da prihvatamo njegovo viđenje situacije, verovao sam da nije znao ništa. Očekivali smo da će preduzeti prave mere, a onda sam saznao da je znao sve. Lagao nas je oko tako ozbiljne stvari. Sećam se da sam izašao u javnost kao idiot da ga branim", rekao je Pike o bivšem predsedniku kluba.


tagovi

Đerar PikeBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara