Pike na travi protiv Sevilje (©Reuters)
Pike na travi protiv Sevilje (©Reuters)

Pike propušta PSŽ, ali neće dugo odsustvovati

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 09:33

Značajno oslabljena pokušaće Barsa da napravi čudo iduće srede u Parizu.

Taman što se nedavno vratio u tim posle dvomesečne pauze zbog povrede, Đerar Pike ponovo mora da odsustvuje. Srećom po Barselonu, ovaj put dosta kraće.

Lekarskim pregledima posle utakmice sa Seviljom utvrđeno je da desno koleno nije ozbiljno povređeno, pa će iskusni štoper za dve do tri nedelje opet biti na raspolaganju Ronaldu Kumanu.

Izabrane vesti

SREDA, 21.00: (2.35) PSŽ (3.45) BARSELONA (2.95)

Pike je odigrao svih 120 minuta revanša polufinala Kupa kralja i bio junak zbog pogotka u nadoknadi za produžetke, ali se potom požalio na povredu. Upalilo je to alarm u katalonskom klubu, pošto je 34-godišnji Pike ove sezone više u ambulanti nego na terenu, ali ispostavilo se da situacija nije dramatična. Propustiće svakako revanš osmine finala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena, mada i sa njim u timu veliko je pitanje da li bi Barselona mogla da nadoknadi 1:4 iz prvog duela.

Pre te utakmice, Kuman na pouzdanog defanzivca neće moći da računa u meču sa Osasunom, a što se tiče prvenstva na Kamp Nou se nadaju da će Pike biti maksimalno spreman za derbi sa Realom, 11. aprila u Madridu.

Bivši reprezentativac Španije u dosadašnjem toku sezone odigrao je tek 15 utakmica, a nije jedini čije povrede su zadavale probleme Kumanu. Holanđanin od početka ima problem sa defanzivcima, pa bio primoran da se oslanja na mlade snage - Desta, Arauha i Mingeza - što je i uticalo da Barselona posle 25 kola ima pet bodova manje od Atletika i utakmicu manje, baš kao i Real.



tagovi

BarselonaĐerar PikeRonald Kuman

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara