Aleksandar Mitrović i Džordan Pikford (Foto: Reuters)
Aleksandar Mitrović i Džordan Pikford (Foto: Reuters)

Pikford začarao mrežu, Everton zaustavio Mitra i drugove (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.10.22. | 20:21

Karamele odolele pred naletima Fulama i uzele bod na Krejven Kotidžu, srpski napadač imao sreće da ne zaradi crveni karton

Sjajan je Fulam na svom terenu ove sezone. Odavno nije izgledao bolje u Premijer ligi. Samo jednom je ostao bez bodova na Krejven Kotidžu, a posle tri trijumfa pred svojim navijačima, večeras je sakupio i treći remi. Utisak je da je zaslužio više. Bio je bolji rival, posebno u drugom poluvremenu, ali Džordan Pikford se nije dao savladati. Odličan posao je odradila i odbrana Evertona, iako je dobar deo susreta bila pod velikim pritiskom, na kraju 0:0 iako je Aleksandar Mitrović imao čak 10 šuteva. Večeras lopta nije htela u gol.

Mogao je Mitrović prevremeno i da završi susret. Zgazio je Idrisu Geja na sredini terena tokom borbe za loptu. Sudije su procenile da je start bio za žuti karton, a snimak se nije ni gledao.

Izabrane vesti

Fulam posle 13. utakmice u sezoni ima 19 bodova i sedi na visokom sedmom mestu. Everton je počeo da daje znake života, u prethodnom kolu prekinuo seriju poraza, a sada osvojio vredan bod u Londonu. Sakupio ih je ukupno 14 i trenutno je 12. na tabeli Premijer lige.

Mogao je Mitar do jubilarnog 10. pogotka u sezoni već u devetom minutu, ali Pikford je pokazao klasu. Tukao je srpski napadač glavom iz dobre pozicije, ali se engleski čuvar mreže panterski bacio i vrhovima prstiju poslao loptu u korner, iako je išla direktno pod prečku. Bio je to samo prvi od 10 pokušaja najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije. Fulam ih je ukupno uputio 24, ali uzalud...

Igrao se 23. minut kada je Mitrović nezgodno startovao na sredini terena. Dobro je prošao sa žutim kartonom, a srećom je i Idrisa Gej uspeo da se vrati na teren kroz par minuta i nastavi utakmicu.

Finiš prvog poluvremena je pripao Karamelama, koje su pretile preko Džejmsa Tarkovskog u 41. i Entonija Gordona u 43. minutu. Štopera je zaustavio Bernd Leno, dok je mladi napadač iz dobre pozicije tukao preko gola. Usledio je odmor.

U nastavku viktorije pred golom Džordana Pikforda. Razigrao se i Vilijan, ali golman i odbrana Evertona se nisu dali slomiti. Ređali su se napadi čete Marka Silve, pretio je Mitrović u par navrata sredinom drugog dela, ali nije dobro podesio nišanske sprave, pa ni Pikford nije imao posla.

Ređali su se pokušaji Vilijana, Rida, Kernija i drugova, da bi u 90. minutu iznenadnu šansu da još jednom postane heroj Fulama dobio Mitrović. Dobio je nezgodnu loptu na ivici kaznenog prostora, činilo se neće moći da šutira iz prve, ali je uspeo. Ipak, nedovoljno dobro. Poslao je loptu daleko od gola i tada je postalo jasno da će domaćin morati da se pomiri sa bodom.

PREMIJER LIGA – 14. KOLO

Subota

Lester - Mančester Siti 0:1 (0:0)

/De Brujne 49/

Bornmut - Totenhem 2:3 (1:0) /Mur 22, 49 - Sesenjon 57, Dejvis 73, Bentankur 90+2/

Brentford - Vulverhempton 1:1 (0.0)

/Mi 50 - Neveš 52/

Brajton - Čelsi 4:1 (3:0)

/Trosar 5, Loftus-Čik 14, Čaloba 4, Gros 90+2 - Haverc 48/

Kristal Palas - Sautempton 1:0 (1:0)

/Eduar 38/

Njukasl - Aston Vila 4:0 (1:0)

/Vilson 45+6, 56, Žoelinton 59, Almiron 67/

Fulam - Everton 0:0

20.45: (1,30) Liverpul (6,25) Lids (10,0)

Nedelja

15.00: (1,20) Arsenal (6,75) Notingem Forest (14,0)

17.15: (1,70) Mančester Junajted (3,70) Vest Hem (5,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar MitrovićFulamEvertonDžordan Pikford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara