(©fss)
(©fss)

Piksi skratio spisak posle okupljanja: Ilić i Mitrović prekomandovani među Orliće

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 20:02

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde pojačali mladu reprezentaciju

Dvojica mladića koji su zalog za budućnost srpskog fudbala, Mihajlo Ilić i Stefan Mitrović, ipak neće konkurisati za sastav A reprezentacije za mečeve sa Mađarskom (14.10.) i Crnom Gorom (17.10.) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Iako su obojica prošla prvo sito, sa šireg spiska igrača koje je selektor Dragan Stojković pozvao za oktobarski ciklus kvalifikacija našli se na skraćenom, na kraju su posle današnjeg okupljanja u Staroj Pazovi dobili prekomandu.

Izabrane vesti

Ilić i Mitrović su se pridružili mladoj reprezentaciji Srbije koja je počela pripreme za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Engleskom (12.10.) i Severnom Irskom (16.100).

Defanzivac Partizana je za mladu reprezentaciju igrao na premijernoj utakmici u kvalifikacijama protiv Azerbejdžana, kada je postigao oba gola (2:0). Danas je selektor Stojković biranim rečima govorio o njemu.

Ilić je budućnost našeg fudbala i biće veliki igrač. On je član naše mlade reprezentacije i raduje me njegov kontinuitet. Njegove igre su bile na nivou gde je dobio zasluženi poziv. Mora da ga shvati kao nagradu i motiv više. Imao je dosta oscilacija, naročito kada je Partizan igrao evropske utakmice, ali to je normalno za momka od 19 godina. Drago mi je da će biti tu i na njemu je da nastavi da radi. Predstavlja jednog od igrača koji će obeležiti igru naše selekcije u budućnosti. Sa mnom ili sa nekim drugim. Neverovatan je potencijal, ali ne možemo od njega da očekujemo da sada rešava probleme”, rekao je danas Piksi.

Ipak, selektor A tima je posle današnjeg okupljanja u Kući fudbala odlučio da Ilića prosledi mladoj reprezentaciji.

Stefan Mitrović se takođe vraća među Orliće, igrao je i on protiv Azerbejdžana prošlog meseca, iako je dva dana pre toga upisao simbolični nastup za A tim u Litvaniji (ušao u igru u 90. minutu).

Dolazak Ilića i Mitrovića biće od velikog značaja za selektora mlade reprezentacije Srbije Dušana Đorđevića.


tagovi

Dragan Stojković PiksiMihajlo IlićStefan Mitrovićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara