Dragan Stojković (© Star sport)
Dragan Stojković (© Star sport)

Piksi: Spektakularna utakmica, bili smo strpljivi, znali smo da će doći šansa

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 23:35

"Drago mi je i što smo predvideli kako će utakmica izgledati", kaže selektor Srbije

(Od izveštača Mozzart sporta iz Podgorice)

Prezadovoljan će se vratiti Dragan Stojković u utorak iz Podgorice za Beograd. Dok dobar deo srpske fudbalske javnosti nije impresioniran igrom Orlova i pored pobede (2:0), za selektora je sve bilo – fenomenalno.

Izabrane vesti

Piksi je prezadovoljan igrom, pobedom, bodovima, izgledom tabele... Doživljaj u Crnoj Gori je bio, što bi rekli Amerikanci, pun paket za njega.

Fantastična, spektakularna utakmica sa obe strane. Puno agresivnosti, jakog tempa. Govorio sam da je Crna Gora izuzetno kvalitetna ekipa. Ono što je na kraju najvažnije, rezultat sve govori, prezadovoljan sam zbog tri boda, što nam je bio plan“, istakao je Stojković na konferenciji za medije posle utakmice.

Priznao je u neku ruku selektor Srbije da je bilo problema u igri, pogotovo u prvom poluvremenu.

Nešto smo definitivno morali da menjamo za drugo poluvreme, jer smo bili u deficitu na sredini terena i napadački nismo bili dovoljno ubojiti. Ta dupla izmena na poluvremenu je bila u redu, u pravom trenutku. Crna Gora je bila agresivna, iskoristila našu pasivniju igru i greške na sredini terena, gde smo lako gubili pasove i dozvoljavali da nas ugrozi“.

Vrlo raspoložen i zadovoljan Piksi čeka nastavak kvalifikacija.

Idemo svojim putem, korak po korak. U dve utakmice postigli smo četiri gola, osvojili šest bodova. To je ono što nas raduje. Vrlo smo zadovoljni i motivisani čekamo jun i Bugarsku. Srbija je pokazala da zna da igra takmičarski fudbal i da osvaja bodove. Bitno je da i kad nemaš dominaciju na terenu, pokažeš strpljenje“.

Stojković kaže da je bio od prvog momenta plan da Dušan Vlahović uđe u igru u drugom delu meča.

Predvideli smo da će Crna Gora igrati sa trojicom štopera, zato smo izašli sa Mitrovićem u špicu i Tadićem i Sergejom iza njega, da možemo da kontrolišemo pas igru. Drago mi je zbog Vlahovića, golovi su mu i te kako potrebni. Drago mi je i što smo predvideli kako će utakmica izgledati, da je bolje imati Dušana na terenu 45 minuta nego 90. Ispalo je da smo bili u pravu“, zaključio je Stojković.



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbijekvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024Orlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara