(© FSS)
(© FSS)

Piksi u Atini imao šta da vidi: Krila Orlova letela u derbiju

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.10.23. | 10:49

Radni vikend selektora Srbije

Ima uticajnijh po stažu, golovima i asistencijama, ali ako ćemo geografski, onda su centralne tačke reprezentativne Srbije Salcburg i – Atina. Pošto je tokom godine već bio u Austriji (gde imamo Strahinju Pavlovića, Aleksu Terzića i Petra Ratkova), osetio je Dragan Stojković potrebu da poseti i glavni grad Grčke kako bi se na delu uverio u mogućnosti Filipa Đuričića, Filipa Mladenovića i Andrije Živkovića.

Namestilo se tako da se u Atini sretnu Panatinaikos i solunski PAOK, a da upravo Orlovi ostave snažan pečat na konačan ishod (2:2). Mladenović je asistencijom omogućio Zelenima da ostanu neporaženi, iako je ssastav iz Soluna imao gol prednosti zahvaljujući pogotku Živkovića, uticajnog i za prvi gol crno-belih. Valja napomenuti da je dobru partiju za PAO pružio i Đuričić, pre nego što je zamenjen u 70. minutu.

Izabrane vesti

Sve ovo raduje Piksija uoči petka kad je planirano da skrati spisak kandidata za državni tim uoči odlučujućih utakmica za plasman na Evropsko prvenstvo, 14. oktobra u Budimpešti i tri dana kasnije u Beogradu sa Crnom Gorom. U toj misliji selektoru je reči ohrabrenja uputio i Ivan Jovanović, koji uspešno s klupe komanduje izdanjima Panatinaikosa.

Planirano je bilo da se Stojković u Atini sretne i sa Mijatom Gaćinovićem, međutim, vezista AEK-a je morao na put na Krit, gde njegov sastav tokom ponedeljka gostuje OFI-ju. Nema veze, videće se u Staroj Pazovi, kad na programu bude spremanje taktike za Mađare.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeOrloviDragan Stojković PiksiPanatinaikosPAOKAndrija ŽivkovićFilip MladenovićFilip Đuričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara