Dijego Simeone i Stefano Pioli (AFP)
Dijego Simeone i Stefano Pioli (AFP)

Pioli: Mesijas će tek pokazati ozbiljan kvalitet; Simeone: Liga šampiona ne prašta

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.11.21. | 00:33

"Prolazite dalje samo ako zaslužite", smatra Argentinac

Posle četiri kola grupne faze Lige šampiona, Milan je bio otpisan. Uzastopni porazi od Liverpula, Atletiko Madrida i Porta, a zatim i remi sa Zmajevima, dali su za pravo italijanskoj i evropskoj javnosti da praktično prestanu da u istoj rečenici stavljaju Rosonere i nokaut fazu. Međutim, italijanski gigant je srušio Atletiko u Madirdu i odjednom se nada pojavila. Istina, plasman u najboljih 16 je još izuzetno daleko jer je Milanu potreban trijumf na San Siru protiv Liverpula (ima maksimalnih 15 bodova) i da se nada da će Porto i Atletiko odigrati nerešeno. U tom scenariju Rosoneriri će sigurno igrati u Ligi šampiona na proleće. Sreću im kvari eventualna pobeda Porta, a ako Rohiblankosi budu slavili gledaće se gol razlika.

Izabrane vesti

Bilo je nakon duela sa Atletikom na San Siru velikih pritužbi na suđenje Džunejta Čakira, u taboru Milana su besneli da su debelo oštećeni, a večeras im se vratilo u srcu Španije. Ne kroz povlašćen status kod sudije Slavka Vinčića, već kroz celokupnu predstavu na terenu.

“Jedino je ispravno da slavim sa mojim igračima jer su prikazali divno izdanje. Igrali su kvalitetno i neustrašivo, konstantno su verovali u sebe. Ovo je pravi put kojim želimo da idemo i večeras smo na videlu imali zrelost ovog tima", rekao je trener Milana Stefano Pioli.

Prelomna figura bio je Žunior Mesijas, ofanzivni vezista koji je letos na mala vrata stigao na San Siro. Ušao je sa klupe, upisao tek treći nastup za Rosonere, ali u 87. minutu trznuo glavu za prvu pobedu Milana u Ligi šampiona još od 26. novembra 2013. godine.

“Njegova priča je prelepa, ali mislim da je ovo tek početak u njegovom slučaju, jer poseduje ozbiljan kvalitet. Imao je problema kada je došao, ali sada će zaista pomoći ovoj ekipi."

Nije tajna da Milan sprema novi ugovor treneru koji ga je iz stanja posrnulosti podigao na stabilne noge. Novinare je zanimalo da li će trnutna plata od 2.000.000 evra skočiti duplo, ali je Italijan vešto zaobišao odgovor.

“Potpuno sa se saživeo sa klubom, isto je i sa druge strane. Postoje uzajamno poverenje i poštovanje. Rad je ono što pravi razliku, kvalitet, ideje i povrh svega rezultati. Potpis će doći", zaključio je Pioli.

Dok je Italijan imao čemu da se raduje, njegov kolega Dijego Simeone suočavao se sa trećim uzastopnim porazom u Ligi šampiona.

"Mnogo je truda uloženo na obe strane, ali oni su iskoristili svoju priliku, a mi nismo kada je pokušao Kunja. Utakmica nam je izmakla iz ruku. Kada pogledate rezultat, na videlo izlaze samo pozitivne ili negativne krajnosti. Morate zagrebati dublje, niti smo se mi osećali prijatno na terenu, niti su oni uživali. Nije bilo mnogo prilika za gol i detalj je odlučio."

Posle dve runde Atletiko je imao četiri boda i praktično je zajedno sa Liverpulom na neki način već bio viđen u nokaut fazi. Kolo pre kraja ostao je da kaska na ta četiri niko mu ne garantuje da će na proleće biti deo evropske elite.

"Liga šampiona je takmičenje koje vam ne prašta i proći ćete dalje jedino ako to zaslužite. Ostaje nam da te zasluge pronađemo u poslednjem kolu", zaključio je Argentinac.


tagovi

Liga šampionaMilanAtletiko MadridStefano PioliDijego Simeone

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara