Razgovor koji je prethodio Žiruovom odlasku na gol liniju (©Reuters)
Razgovor koji je prethodio Žiruovom odlasku na gol liniju (©Reuters)

Pioli: Pulišić hteo da stane na gol, rekli smo mu da je prenizak; Jović osetljiv momak, može bolje

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 02:52

"Žiru pokazao mentalitet Milana", kaže trener Rosonera

Izvukao je živu glavu Milan sa "Marasija" i osvojio tri skupo plaćena boda, pošto u derbiju sa Juventusom posle reprezentativne pauze neće biti ni Tea Ernandeza, ni Majka Menjana zbog kartona, odnosno isključenja.

Direktan crveni karton zaradio je francuski golman zbog nesmotrenog udaranja Kejleba Ekubana u nadoknadi vremena, pa ga je na golu zamenio Olivije Žiru i uradio strašan posao kada je sprečio Georgea Puškaša da postigne gol za izjednačenje.

Izabrane vesti

Žiru je posle utakmice izneo zašto je želeo na gol, dok su u Đenovi bili ljuti na sudije i VAR sobu, a Stefano Pioli je otkrio da se prvi za golmansku dužnost javio - Kristijan Pulišić.

"Ovako nešto mi se dosad nije dogodilo. Kristijan Pulišić je hteo da uzme Menjanovo mesto, ali smo mu rekli da je prenizak. Oli je dobio zadatak", rekao je Pioli koji ne krije zadovoljstvo zbog tri boda:

"Mnogo se čudnih stvari desilo tokom utakmice, znali smo da će da bude teško, ali smo na kraju pobedili. Ista pokazuje naš mentalitet, karakter i snagu. Jako sam zadovoljan reakcijom igrača".

Još više ga raduje to što je Milan na vrhu tabele.

"Imali smo pet gostovanja u poslednjih osam utakmica, zato me raduje pozicija u kojoj smo. Svesni smo naravno da mnogo toga moramo i možemo bolje".

Luka Jović je odigrao svoju prvu utakmicu od početka...

"Imao je nekoliko dobrih poteza, dobro je sarađivao sa saigračima, držao loptu. On je jako osetljiv momak, došao je kod nas posle teške sezone gde su očekivanja bila velika, ali svakako može da podigne intenzitet svoje igre i unapredi je u nekim segmentima".

Inter je šokantno remizirao sa Bolonjom (2:2) iako je imao 2:0 u rukama posle 12 minuta...

"Jako je rano da gledamo u tabelu, tri ili četiri kluba će se boriti za Skudeto. Ovaj rezultat važan je zbog samopouzdanja posle niza teških utakmica. Tri dana posle teškog meča u Ligi šampiona protiv jako dobrog rivala, neverovatno je što smo uspeli da odigramo ovakvu utakmicu, sa mnogo želje i intenziteta. Nismo bili dobri na tehničkom nivou, ali smo verovali do kraja".

Milan je na vrhu uprkos tome što je od Intera teško poražen u gradskom derbiju (1:5).

"U toj utakmici je sve išlo naopako za nas. Ali, sezona se tu nije završila. Imali smo sreće da smo mogli odmah da se vratimo i protiv Njukasla prestanemo da razmišljamo o tome što je bilo. Sada idemo na zasluženi odmor, jer nas posle pauze čekaju Juventus, PSŽ i Napoli. Menjana i Ernandeza sigurno neće biti protiv Juventusa jer su suspendovani".

Ovo je prvi put od osvajanja Skudeta da je Milan na vrhu tabele, dok ekipa izgleda potpuno drugačije od te, okićene šampionskom krunom.

"Sada imamo više alternativa, opcija, igrača koje mogu da rotiram. Gledao sam mnogo utakmica u poslednje vreme i timska igra je mnogo važna, ali na kraju talenat individualaca je nešto što pravi razliku. Sada imamo mnogo igrača koji mogu da prave razliku".

Pioli je za ovaj meč odlučio da odmara sve prve opcije u napadu, pa je počeo sa Lukom Jovićem, Samuelom Čukvuezeom i Noom Okaforom...

"Iskreno sam mislio da su to igrači koji mogu da nose ekipu, dok su nam Kristijan i Rafa dali više energije posle pauze. Srećan sam što imam ovako jaku grupu momaka, što imam tim A i tim B. Kada igraš ovoliko utakmica, najveći problem je psihički i fizički umor. Da sam počeo utakmicu kao inače, svakako bih pozvao ove momke sa klupe da razmrdaju stvari. Đenova zaslužuje pohvale zbog agresivnosti i odlične odbrane".

Na kraju, zahvalio se upravi što ima ovakav tim na raspolaganju.

"Oni su mi omogućili da imam tim po svojim kriterijumima. Bili smo gotovo kompletni pred turneju u SAD. Doveli smo mlade igrače, kojima ipak ne fali iskustvo. Sada se završio proces adaptacije novih igrača. Mi smo tim, imamo svoje vrline i mane, ali smo tim".

Sledeći meč Milan igra protiv Juventusa na San Siru 22. oktobra.


tagovi

Stefano PioliLuka JovićKristijan Pulišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara