Gol Sansonea (Reuters)
Gol Sansonea (Reuters)

Pioli se kockao i opet izgubio: Milanove rezerve zaustavljene u Bolonji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.04.23. | 16:55

Rosoneri primili gol već posle 33 sekunde, Tomazo Pobega golčinom doneo bod - Leao i Dijaz prekasno ušli u igru

Kuca Milan na vrata polufinala Lige šampiona, ali ga u završnici Serije A čeka paklen posao da učešće u toj istoj Ligi šampiona obezbedi i naredne sezone. Pobeda nad Napolijem (1:0) sredinom nedelje u prvom činu polufinala elitnog takmičenja rasplamsala je šanse Rosonera za prolaz pa je Stefano Pioli u 30. kolu Serije A odlučio da promeša maltene čitavu startnu postavu, a izlazak na teren bez najjačih aduta od starta ponovo ga je, kao i nedelju dana ranije protiv Empolija, koštao gubitka bodova. Bolonja je izdržala nalet Rosonera na Renato Dalari i obradovala Milanovu konkurenciju u vidu Rome i Intera - 1:1. Dakle, strateg gostiju se ponovo kockao i još jednom ostao bez željenog ishoda.

Od fudbalera koji su minule srede počeli okršaj sa Napolijem, jedino je se golman Majk Menjan našao u startnoj postavi. Stefano Pioli je utakmicu počeo sa odbranom u sastavu Alesandro Florenci, Malik Tšau, Pjer Kalulu, Fode Balo Ture, dvojac u veznom redu činili su Aster Vranks i Tomazo Pobega, dok su u triju iza najisturenijeg Divoka Origija, dejstvovali Aleksis Salemakers, Šarle De Ketelare i Ante Rebić. Dakle, startna postava prosečnog kvaliteta. A kako Bolonja nije davljenik, već od dolaska Tijaga Mote na kormilo, tim koji može da se nadigrava sa svima, iskoristila je neuigranost Milanovih startera i povela već posle 33 sekunde fudbala.

Izabrane vesti

Pukla je već u prvoj akciji domaćina Milanova odbrana, prošao je centaršut Stefana Poša, a Kalulu zakasnio da isprati Nikolu Sansone. Utisak je ipak da su Rosoneri debelo oštećeni u uvodnim minutima utakmice jer je vodećem golu Rosoblua prethodio evidentan faul nad Balo Tureom, a minut, dva kasnije gaženje Anta Rebića u šesnaestercu rivala nije okarakterisano jedanaestercem. Čak se ni VAR nije oglasio.


Konsolidovao se Milan u nastavku poluvremena, uspeo da zapreti iz slobodnjaka preko Alesandra Florencija, pa da izjednači u 40. minutu. Povratnu loptu je u golčinu pretvorio Tomazo Pobega i Pioli je imao egal situaciju pred narednih 45 minuta. Ali kao i u duelu sa Empolijem iz prošlog kola, još jednom je trener Milana kasnio sa izmenama, onim pravim. Ulasci Davidea Kalabrije i Žuniora Mesijasa u 57. minutu nisu mnogo promenili, ni približno dale doprinos Rafaela Leaa i Brahima Dijaza koji su se na terenu obreli od 70. minuta.

Momentalno je portugalsko-španski dvojac promenio odnos snaga na terenu. Ređale su se prilike pred golom Skorupskog, doduše nijedna dovoljno zrela da uđe u kategoriju idealnih. Leao je uglavno karakteristično vezivao noge u čvor defanzivcima po levom boku, pakovao lopte saigračima u srce šesnaesterca, ali su prilike propuštali Pobega, Rebić (kapiten Milana na današnjem meču), te Dijaz.

Imao je Pioli još sijaset opcija na klupi, ali meč su presedili Teo Ernandez, Olivije Žiru, Sandro Tonali... Nije se italijanski stručnjak opametio posle kiksa i nule sa Empolijem na San Siru. Ponovo je pomislio da da može do pobede bez svih nosilaca igre, čak je ovoga puta otišao u veći ekstrem... I ponovo je izgubio. Četiri ispuštena boda za Milan u nedelju dana - previše u ovoj fazi sezone, previše jer potencijalna pobeda Intera nad Moncom može Rosonere da spusti sa četvrte na petu poziciju. Plasman u polufinale Lige šampiona jeste prioritet, Pioli je želeo maksimalno odmornu ekipu u utorak na stadionu Dijego Armando Maradona u Napulju, ali bi baš ova četiri boda mogla da ga koštaju grupne faze elitnog takmičenja naredne sezone.

Milanova klupa je ipak daleko od kvaliteta kojim bi rutinski rešavala mečeve protiv klubova iz sredine, pa čak i donjeg dela tabele.

SERIJA A - 30. KOLO

Petak

Kremoneze - Empoli 1:0 (1:0)

/Desers 4/

Specija - Lacio 0:3 (0:1)

/Imobile 36, Anderson 52, Antonio 89/

Subota

Bolonja - Milan 1:1 (1:1)

/Sansone 1 - Pobega 40/

18.00: (1,55) Napoli (3,90) Verona (6,75)

20.45: (1,48) Inter (4,40) Monca (8,00)

Nedelja

12.30: (2,00) Leče (3,45) Sampdorija (4,30)

15.00: (1,80) Torino (3,60) Salernitana (5,10)

18.00: (3,80) Sasuolo (3,50) Juventus (2,10)

20.45: (1,88) Roma (3,45) Udineze (4,30)

Ponedeljak

20.45: (2,45) Fjorentina (3,35) Atalanta (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ac milanMilanTomazo PobegaBolonja

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara