Stefano Pioli (Reuters)
Stefano Pioli (Reuters)

Pioli: Uprava odlično sklopila tim; Jurić: Moji momci su dominirali

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.10.21. | 01:39

Strateg Milana hvalio ekipu posle najboljeg starta u Seriji A od 1954. godine, trener Torina veruje da je njegov tim zaslužio više

Stefano Pioli može da se pohvali da je trener Milanovog tima koji je režirao najbolji lični start u italijanskoj eliti u poslednjih 67 godina. Rosoneri su devetu pobedu (imaju i jedan remi) ostvarili protiv Torina na San Siru u utakmici koja je bila daleko od atraktivne i prijemčive oku. Ali bodovi se pišu i to je najvažnije ekipi koja je preuzela lidersku poziciju u Seriji A.

Olivije Žiru polako, ali sigurno postaje ljubimac navijača, jer je svojim golovima potpomogao trijumf protiv Kaljarija u drugom, Verone u osmom kolu i večeras protiv Bikova. Njegov pogodak sa dva metra iz 15. minuta bio je dovoljan za nastavak pobedničke serije.

Izabrane vesti

“Bila nam je ovo četvrta utakmica u poslednjih deset dana sa ograničenim brojem fudbalera, a pritom je Torino vrlo opak i nezgodan rival. Solidno smo kontrolisali utakmicu, a Torino nam je zapretio tek u finišu, kada je sve karte bacio na napad i odustao od bilo kakve oprezosti", rekao je Pioli posle utakmice.

Sa kakvim se krizama Milan susretao u poslednjoj deceniji, navijači konačno mogu da uživaju jer njihov tim nikome ne gleda u leđa. Možda u Ligi šampiona ne ide, ali verovatno nije mali broj Rosonera koji su stidljivo počeli da maštaju o Skudetu.

“Cenim sve što moji momci rade. Ako želimo da igramo određeni stil, potreban nam je intenzitet. Teško je trenirati sada kada igramo utakmice na svaka tri dana. Večeras smo prihvatili bitku po celom terenu, dosta duela smo dobili, neke izgubili. Bilo je teških momenata u drugom delu, ali smo na kraju ostvarili cilj i osvojili tri važna boda", svestan je Pioli da ovo nije bila glatka pobeda.

Trener je pohvalio iz sportski sektor zbog načina na koji je sklopljena ekipa. Rezultatski, gledajući isključivo Seriju A, izostanci Majka Menjana, Tea Ernandeza, Braima Dijaza i još nekolicine fudbalera nisu se osetili.

“Klub je uradio veliki posao sa kompletiranjem sastava letos i tako mi pomogao da prebrodim određene poteškoće i izostanke. Povrh svega tužan sam što nisam mogao da obezbedim odmor Rafaelu Leau, ali njegovu velikodušnost i glad je sjajno videti", zaključio je Italijan.

Piolijev kolega iz poraženog tima, Ivan Jurić, nije večerašnji duel video baš istim očima kao trener Milana.

“Moji momci su dugo dominirali večeras na San Siru. Postoje ograničenja i segmenti u kojima bismo mogli da unapredimo igru, ali znam odakle smo krenuli i kako je ovaj tim igrao prošle sezone. Možda nam povremeno nedostaje malo ludila, ta iskra iz koje će nastati nešto. Ostaje činjenica da je Milan jedva imao udarac na gol i da ga je postigao iz jedinog pokušaja, rekao je hrvatski stručnjak.


tagovi

ac milanMilanStefano PioliIvan Jurić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara