Teo Ernandez i Luka Jović (@AFP)
Teo Ernandez i Luka Jović (@AFP)

Piolijevi saveti Joviću: Mora više da veruje u sebe, da radi sa većim žarom

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 01:17

"Ima ono što je potrebno da bi bio veliki fudbaler", smatra trener Milana

Sa dva gola protiv Kaljarija, u pobedi 4:1, Luka Jović je postao najefikasniji fudbaler Serije A u prethodnih mesec dana. Pogađao je Frozinonea, Atalante i Salernitane u prvenstvu Italije, dok je pomenuta dva gola dao za plasman svog tima u četvrtfinale nacionalnog kupa.

U odličnoj formi trenutno igra srpski fudbaler, a ume to da pohvali i trener Stefano Pioli. Doduše, sa dozom kritike u nameri da Srbin bude još bolji.

Izabrane vesti

"I dalje verujem da je Luka izuzetno kvalitetan igrač, samo mora više da veruje u sebe, da radi sa većim žarom, jer ima ono što je potrebno da bi bio veliki fudbaler. Imao je teško leto, došao je bez utakmica, ali je ušao u formu i fizički i mentalno. Dobro se snalazi u kaznenom prostoru, ume i da igra u paru sa još jednim napadačem, tako da je sve na njemu, sve zavisi od njegovih ambicija", smatra Pioli.

Milan je u svojoj istoriji pet puta trijumfovao u Kupu Italije, ali je poslednji put to bilo još 2003. godine. U borbi za polufinale rival Joviću i saigračima biće pobednik duela Atalanta - Sasuolo. Deluje to kao dobra šansa za naredni stepenik, međutim, trener Rosonera ne želi da gleda previše unapred kada je u pitanju drugo po važnosti nacionalno takmičenje.

"Moramo da verujemo i pokušavamo. Čeka nas težak raspored, želimo dobre rezultate u Seriji A i Ligi Evrope koji su nam prioritet pošto kroz ta takmičenja možemo da se kvalifikujemo u Ligu šampiona, ali naravno da nam je stalo i do Kupa", istakao je Pioli.

Strateg Milana se osvrnuo i na šansu koju je protiv Kaljarija od prvog minuta dao velikom broju mladih igrača. Kaže da ga ne čudi što su mnogi bili iznenađeni kada su u startnoj postavi videli i Simića i Himeneza i Traorea i Romera.

"Napravio sam takav izbor jer je odgovarao trenutnoj situaciji. Nisam mogao da računam na Loftus-Šika i Bartezagija jer su prehlađeni, Leao je tek izašao iz povrede, Kjer i Pulišić su igrali mnogo u poslednje vreme, tako da je trebalo sve to uzeti u obzir. Ovi mladi igrači su pokazali da mogu da imaju svoju reč tako da neće više biti samo opcija za vanredne situacije, već će biti alternative kada god je to potrebno. To je uspeh kluba, pokazatelj da Milanova akademija radi kako treba", zaključio je Pioli.


tagovi

Serija Aac milanLuka JovićStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara