Simone Inzagi (©Reuters)
Simone Inzagi (©Reuters)

Pipo Inzagi, Menez, Ernani i kompanija u borbi za Seriju A

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 11:51

Italija 2, plej-of: Ređina gostuju večeras (20.30) Sudtirolu u Bolcanu u prvoj nokaut rundi doigravanja. Ekipa iz Ređo Kalabrije bila je miljenik sreće prošle nedelje

Ligaški deo Serije B je završen protekog vikenda. Novi članovi elite postali su Frozinone i Đenova, a narednih mesec dana igraće se plej-of. Šest timova se bore za jedno mesto u Seriji A. Bari i Parma su se kao trećeplasirani i četvrtoplasirani tim direktno plasirali u polufnale, dok danas kreću dva dvoboja prve nokaut runde.

U Bolcanu Sudtirol večeras (20.30) dočekuje Ređinu. Igra se samo jedan meč na terenu bolje plasiranog tima. Domaćin je odigrao loše poslednja dva kola, pa će morati u prvu nokaut rundu. Završio je kao šesti posle poraza u Modeni pre sedam dana, dok je Ređina bila sedma, sa osam bodova manje od rivala u borbi za polufinale doigravanja.

Izabrane vesti

Gol Luiđija Kanota u četvrtom minutu sudijske nadoknade protiv Askolija bila je vredna nade da je elita moguća. Imala je Ređina sreću da je Palermo ispustio bodove u finišu, pa su srećno upali u plej-of dramu u Italiji.

20.30: (2,60) Sudtirol (3,00) Ređina (3,00)

Sudtirol nikad nije igrao u Seriji A, a do ove sezone nije video ni Seriju B. Na kormilu tima je iskusni stručnjak Pjerpaolo Bisoli, dok su perjanice tima Rafael Odogvu, strelac devet golova ove sezone, zatim Mateo Rover i Đovani Zaro sa pet. Najbolji paker sa šest asistencija je Danijele Kaziragi.

Ređinu s klupe predvodi legendarni as Juventusa i Milana Filipo Pipo Inzagi. Najpoznatiji igrač je vremešni Francuz, nekadašnji igrač Milana Žeremi Menez koji je pet puta zatresao mreže rivala i ima tri asistencije u šampionatu. On je početkom juna dobio crveni karton protiv Đenove, pa je dobio tri meča suspenzije, ali sada mu je kazna istekla, biće u konkurenciji za tim. Tu je i Brazilac Ernani koji je i ove sezone postigao sedam golova. Prvi strelac tima je Đovani Fabijan sa osam pogodaka, a junak prošle nedelje Luiđi Kanoto sa šest golova na kontu.

Pipo je vodio s klupe Milan, Veneciju, Bolonju, Benevento i Brešu, ali se nije proslavio kao trener, za razliku od mlađeg brata Simonea koji je sa Interom stigao do finala Lige šampiona. Što se tiče igračke karijere, Pipo je bio mnogo bolji od brata.

Ove sezone su domaćini slavili u međusobnim mečevima. Sudtirol le bio bolji u Bolcanu sa 2:1, a Ređina na svom terenu sa 4:0. Pobednik ovog meča igraće u polufinalu s trećeplasiranom ekipom u ligaškom delu Serije B, Barijem.

------------

Prenos meča iz Bolcana možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------

ITALIJA 2, PLEJ-OF – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Petak

20.30: (2,60) Sudtirol (3,00) Ređina (3,00)

Subota

20.30: (1,95) Kaljari (3,45) Venecija (4,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Italija 2Simone InzagiReđinaSudtirolSerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara