Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Piroćanci sapleli Kabel, sedmica u Loznici

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 17:04

Zemun slavio u derbiju začelja, Dinamo Vranje vezalo drugu pobedu

Ozbiljno štuca Kabel u nastavku sezone. U derbiju prethodne runde novosadska ekipa je napravila veliki iskorak ka istorijskom, prvom plasmanu u Superligu pobedom nad IMT-om, ali se već na narednom koraku saplela. U 23. kolu Prve lige Srbije bod je iz Novog Sada odneo pirotski Radnički – 1:1 (1:0).

Posle trećeg remija u poslednje četiri utakmice ekipa Zorana Vasiljevića za liderom, kragujevačkim Radničkim, zaostaje deset bodova, te bi u preostalih 11 kola trebalo da se fokusira isključivo na odbranu drugog mesta, jer bi Kolubara pobedom nad Železničarom mogla da priđe na samo tri boda zaostatka.

Izabrane vesti

Ekipa sa Štranda je povela na isteku pola sata igre pogotkom Stefana Petrovića i delovalo je tada da će domaćin bez većih problema upisati nova tri boda. Međutim, nije se gost sa juga Srbije predavao, pa je sredinom drugog dela za svoj pristup nagrađen izjednačujućim pogotkom i na kraju bodom, kojim je posle dva vezana poraza napravio pomalo neočekivan korak napred u borbi za opstanak. Mada, i dalje su Piroćanci na pet bodova od bezbedne zone.

Najzanimljivije je definitivno bilo u Loznici, gde je domaćin počastio Dubočicu sa sedam golova u mreži – 7:0 (3:0). Meč je bio praktično rešen već u prvom poluvremenu, kada su Komarčević u dva navrata, a potom i Stanojlović tresli mrežu ekipe iz Leskovca. Međutim, nisu se gosti tu zaustavili, već su samo dodali još veći gas, a u strelce su se redom upisivali Ilić, Janušević, Bogdanović i Belić.

Zemun je u derbiju začelja savladao Slogu na svom terenu minimalnim rezultatom i poslao kraljevačku ekipu na dno tabele. Minimalne pobede upisali su još i Sremska Mitrovica na gostovanju čačanskom Borcu, odnosno Dinamo Vranje protiv dobanovačke Budućnosti, dok je Trajal na svom terenu naneo Jagodini treći uzastopni poraz (3:0).

PRVA LIGA SRBIJE – 23. KOLO

Sreda

Radnički K. - IMT 3:1 (0:0)

/Varjačić 76, Tomić 90+4pen, 90+5 - Dimitrić 48/

Žarkovo - Grafičar 2:1 (2:0)

/Jovanović 13, Vidović 29pen - Burmaz 57/

Četvrtak

Borac Č - Radnički S. M. 0:1 (0:0)

/Petrović 59/

Budućnost D. - Dinamo V. 0:1 (0:0)

/Tumbas 70/

Kabel - Radnički P. 1:1 (1:0)

/Petrović 29 - Milošević 72/

Loznica - Dubočica 7:0 (3:0)

/Komarčević 13pen, 25, Stanojlović 43, 90+1, Ilić 54, Janjušević 69, Bogdanović 83/

Trajal - Jagodina 3:0 (1:0)

/Trajković 20, Savić 71, 74/

Zemun - Sloga K. 1:0 (0:0)

/Krizan 66/

Kolubara - Železničar P. 3:1 (1:0)



tagovi

KabelRadnički PirotLoznicaFK ZemunSloga KraljevoDinamo Vranje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara