Nedeljko Piščević i Marko Jevtović iz Partizana (© MN Press)
Nedeljko Piščević i Marko Jevtović iz Partizana (© MN Press)

Piščeviću zbog loma noge šest utakmica, Lalatović četiri meča uslovno

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 15:47

Disciplinci imali pune ruke posla

Jedna od težih povreda u Superligi Srbije poslednjih godina desila se na utakmici Radnik – Radnički Kragujevac, na kojoj je Nedeljko Piščević, fudbaler gostujućeg tima polomio nogu vezisti surduličkog kluba Vuku Mitoševiću.

Iako nije bilo namere u tom startu, teška povreda se dogodila, Piščević je dobio direktan crveni karton, a Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila ga je danas sa šest utakmica suspenzije. To znači da je za fudbalera Radničkog sezona završena.

Izabrane vesti

Na istom meču crvene kartone dobili su i trenera oba kluba i to nevezano jedan od drugog: Nenad Lalatović je isključen na početku, a Dušan Đorđević na kraju utakmice.

Disciplinci su odlučili da Lalatovića kazne sa četiri utakmice suspenzije, ali uslovno na 12 meseci, plus novčanu globu od 40.000 dinara. S druge strane, Đorđević je dobio samo 20.000 dinara kazne, jer on nema istoriju incidentnog ponašanja na srpskim terenima.

Bilo je ponovo pirotehničkog orgijanja navijača na poslednjem večitom derbiju, ali kako to obično ide, od oba kluba su zatražena izjašnjenja, pa će tek posle toga biti odrezana kazna. Zvezda će morati da plati 50.000 dinara zbog dobijenih pet žutih kartona.

Fudbaler Kolubare Vasilije Bakić će morati na “hlađenje” četiri kola, jer je na meču protiv Metalca udario nogom u donji deo stomaka igrača protivničkog tima i to bez lopte.

Malo kazni i iz Prve lige Srbije: trener Inđije Jovan Golić dobio je četiri meča suspenzije uslovno na 12 meseci zbog nesportskog ponašanja, unošenja sudiji u lice i vulgarnog rečnika na utakmici protiv Mladosti.

A, najveću kaznu dobio je predsednik Zlatibora Veljko Radulović, protiv kojeg je bio pokrenut postupak, a koji je dobio 15 meseci zabrana vršenje funkcije u domaćem fudbalu. On je sankcionisan zbog nesportskog ponašanja i ulaženja u sudijsku svlačionicu na utakmici sa Bačkom.



tagovi

Radnički KragujevacDisciplinska komisijaDisciplinska komisija FSSVuk Mitošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara