Fudbaleri Komunikasionesa proslavljaju gol protiv Motagve u prvom meču (©AFP)
Fudbaleri Komunikasionesa proslavljaju gol protiv Motagve u prvom meču (©AFP)

Piše se istorija u Gvatemali, stiže prvi fudbalski trofej u ovom veku

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 23:10

Komunikasiones noćas (04.00) u revanš meču finala KONKAKAF lige protiv Motagve brani prednost od 2:1

Kako god okrenete, u Gvatemala Sitiju će u noći između utorka i srede (04.00 po srednjeevropskom vremenu) da se ispiše fudbalska istorija. Ili će prvi put trofej KONKAKAF lige da završi u rukama nekog tima iz Gvatemale, konkretno Komunikasionesa, ili će Motagva napokon da prekine crnu tradiciju u finalima drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Severnoj Americi.

Noćas je na programu revanš meč velikog finala, a Komunikasiones ima prednost iz prvog meča od 2:1. Ogroman posao je odrađen pre nedelju dana, kada je osvojen Honduras. Junak je bio napadač iz Ekvadora Huan Anangono, strelac pobedonosnog pogotka u 79. minutu. Prethodno je Aparisio doneo vođstvo Komunikasionesu u 22. minutu, a Moreira je izjednačio u finišu prvog poluvremena.

Izabrane vesti

04.00: (2,15) Komunikasiones (3,15) Motagva (3,35)

U Severnoj Americi i dalje važi pravilo gola u gostima, tako da pogodak iskusnog Anangona može da bude krucijalan.

Ako domaćin odbrani prednost, Motagva će moći da ponese epitet najvećih luzera u tom delu sveta. Već su dva puta Orlovi gubili finale, oba puta od timova iz Kostarike. Eradijano je bio bolji 2018. godine sa 3:2, a naredne sezone Saprisa ih je savladala sa 1:0.

S druge strane, nikada od nastanka KONKAKAF lige tim iz Gvatemale nije igrao u finalu. Gotovo po pravilu su u prethodne četiri sezone igrali timovi iz Kostarike i Hondurasa.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Komunikasiones je u četvrtfinalu eliminisao Saprisu zahvaljujući golu u gostima (3:4 u Kostariki, 2:1 kod kuće), a zatim je u polufinalu naleteo na najvećeg srećnika tog takmičenja, Gvastatoju. Zemljake je lako eliminisao, ukupnim rezultatom 3:1.

S druge strane Motagva je u četvrtfinalu dva puta savladala Maraton sa po 2:0, a u polufinalu je bila bolja od Fordža iz Kanade, zahvaljujući golu u gostima sa 2:2.

Zanimljivo, Komunikasiones, za razliku od svog noćašnjeg rivala, ima već jedan međunarodni trofej. Osvojio je Ligu šampiona Severne Amerike 1978. godine. Uz to je još dva puta gubio u finalu, 1962. i 1969. godine.

Paralelno sa KONKAKAF ligom, oba tima su se takmičila i u domaćim šampionatima. Za Komunikasiones sezona još nije završena, očekuje ga revanš meč četvrtfinala plej-ofa sa Iztapom, posle 0:0 u prvom meču. S druge strane, Motagva je u nedelju eliminisana u nedelju u polufinalu. Izgubila je od Real Espanje ukupnim rezultatom 3:1.

KONKAKAF LIGA – FINALE (REVANŠ)

Sreda

04.00: (2,15) Komunikasiones (3,15) Motagva (3,35)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

KONKAKAF ligaMotagvaKomunikasiones

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara