Kanga (©Starsport)
Kanga (©Starsport)

Pivić: Kanga nije imao četiri kartona, šansa za grešku ne postoji

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 09:44

„Imamo četiri nivoa provere podataka“, kaže direktor Mozzart Bet Superlige

Pobedom u Nišu (2:0) Crvena zvezda je izbila na prvo mesto tabele Mozzart Bet Superlige, a vođa puta do trijumfa bio je Gelor Kanga, koji je greške iz večitog derbija ispravio vodećim golom za crveno-bele na „Čairu“.

Međutim, malo posle utakmice počela je da „gori Srbija“ tvrdnjom da Gabonac nije imao pravo da igra zbog četiri žuta kartona i da bi Zvezda trebalo da izgubi utakmicu za „zelenim stolom“.

Izabrane vesti

U svemu tome, ipak, nema istine. Taj jedan „sporni“ karton, koji pojedini sajtovi vode Kangi, a koji nikada nije bio zvanično zaveden u podatke FSS-a i Zajednice, dobio je, u stvari, Bogdan Jočić, fudbaler Voždovca na utakmici sa Zvezdom i to još daleke jeseni, a ne vezista crveno-belih.

„Kao direktor takmičenja, ja sam jedina relevantna osoba za te informacije. A, naša takmičenja su sva u informacionom sistemu Komet, kod kojeg je nemoguće da dođe do greške. Jer, on ne dozvoljava klubovima da unesu u protokol igrača koji ima četiri ili osam, 12 kartona“, objašnjava Aleksandar Pivić, direktor Mozzart Bet Superlige.

Na pitanje da li može da zakaže ljudski faktor prilikom unosa podataka, prvi čovek Zajednice odgovara:

Superliga ima svetski priznatog partnera koji se bavi obradom podataka i koji nakon svakog kola šalje stvari koje je potrebno ispraviti. A, to su uvek samo sitnice, u smislu, u kojem minutu je dodeljen neki karton ili obavljena neka izmena. Oni proveravaju svaku situaciju na utakmici“.

Pa, ni to nije sve.

„Postoje četiri nivoa provere. Prvi su delegati i sudije odmah nakon utakmice, koji unose podatke u sistem. Drugi je sajt Mozzart Bet Superlige, gde se pre unosa sve proverava. Treći sam ja, gde nakon odigranog kola sve pregledam i na kraju je pomenuti partner Superlige, koji se bavi statistikom“, kaže Pivić.

Prema tome, „slučaj Kanga“ – ne postoji.


tagovi

FK Crvena zvezdaGelor KangaMozzart Bet Superligaaleksandar pivić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara