Urijel Antuna (©AFP)
Urijel Antuna (©AFP)

Plava mašina upalila motore, Keretaro je redovna mušterija

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.23. | 23:15

Meksička Klausura: Ekipa iz Meksiko Sitija u dobroj formi pred noćašnje (05.05) gostovanje pretposlednjem timu, u odloženom meču četvrtog kola

Zvezdane trenutke Kruz Azul je imao pre dve godine kada je bio šampion Klausure i ukupni pobednik prvenstva Meksika. Tada je na klupi ovog tima bio Huan Rejnoso, sadašnji selektor Perua. Posle toga pad, dominacija Atlasa i prošle godine Pačuke.

Velikan iz Meksiko Sitija je imao loš start sezone, ali je sve bolji. Vezao je dve pobede, odnosno ima četiri trijumfa na prethodnih pet mečeva, pa je sada na osmom mestu i može da se nada ulasku u plej-of, a čak nisu nedostižna mesta, od drugog do četvrtog, koje znači propuštanje prve nokaut runde.

Izabrane vesti

Plava mašina noćas (05.05) gostuje Keretaru u odloženom meču 4. kola prvenstva Sombrerosa. Domaćin je na pretposlednjem mestu, ali ima šansu da u narednih šest kola izbori makar „kotu 12“ i plasira se u doigravanje za šampiona početkom maja.

05.05: (3,10) Keretaro (3,40) Kruz Azul (2,30)

Iskusni Brazilac Rikardo Fereti je krajem februara preuzeo kormilo Kruz Azula i uspeo da trgne tim sa stadiona Asteka. Problem je realizacija, samo 12 golova na 11 utakmica. Najbolji strelac tima je Urijel Antuna sa tri pogotka, dok Karlos Rodrigez i Ignasio Rivero imaju po tri asistencije. Poslednja dva duela tim iz meksičke prestonice je dobio sa po 1:0 Atletiko San Luis i gradskog rivala UNAM Pumasa.

Keretaro je ove godine iz Klub Amerike doveo Nikolasa Benedetija koji je uspeo četiri puta da zatrese mreže rivala. Mnogo bolje igra na svom terenu gde je samo jednom poražen na pet uakmice, tri vezana meča je bez poraza, pa neće biti lako timu iz Meksiko Sitija da upiše tri boda i krene kao godrnjem delu tabele. Kruz ima samo jedan trijumf na pet mečeva na gostovanjima.

U protekloj Aperturi Kruz Azul je dobio Keretaro na svom terenu sa 2:1. Četiri vezana meča ekipa iz Meksiko Sitija je slavila protv današnjeg rivala.

MESIKO 1, KLAUSURA – ODLOŽENI MEČ 4. KOLA

Četvrtak

05.05: (3,10) Keretaro (3,40) Kruz Azul (2,30)

***kvote su podložne kvotama



tagovi

Meksiko 1MeksikoKeretaroKruz Azul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara