Džordan Pikford i Migel Almiron
Džordan Pikford i Migel Almiron

Pljušte potpisi u Premijer ligi: Pikford za primer, Almiron nagrađen za odličnu sezonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 14:04

Everton i Njukasl se pohvalili produžecima ugovora sa bitnim članovima

Nižu se potpisi u Premijer ligi. Samo nekoliko sati pošto je Sautempton Rubenu Seljesu ulogu trenera prvog tima, u razmaku od pola sata ozvaničena su još dva posla. Everton je produžio ugovor sa Džordanom Pikfordom, dok se Migel Almiron obavezao na vernost Njukaslu.

Za mnoge znatno zanimljivi je potpis što je pao na Gudison parku. Iz prostog razloga što iz igračeve perspektive dolazi u nezavidnom trenutku. Ipak, Džordan Pikford je pokazao da se na muci poznaju junaci i u jeku borbe za opstanak pristao da produži saradnju sa klubom u koji je leta 2017. godine stigao iz Sanderlenda za blizu 30.000.000 evra.

Izabrane vesti

I ne samo da je stavio paraf na novi ugovor do leta 2027. godine, već nije zahtevao da se u njega ubaci otkupna klauzula u slučaju ispadanja iz Premijer lige na kraju sezone, što je sve češće slučaj u poslednje vreme. Ipak, Pikford je opravdao zvanje zamenika kapitena.

"Znam da smo trenutno u teškom položaju, ali nestrpljiv sam da pomognem timu da napreduje ove sezone i težim ka uspehu u budućnosti koja uključuje i igranje na našem novom stadionu. Zahvaljujući novom ugovoru ostaću u Evertonu preko 10 godina i želim da stanem rame uz rame sa Nevilom Sautolom kao jedan od najboljih golmana koji je branio za Everton", rekao je Pikford na potpisivanju novog ugovora.

Almiron je s druge strane za odlične partije u aktuelnoj sezoni nagrađen ugovorom do leta 2026. godine. Dugo su ga na Sent Džejmsis parku trpeli, čekali da proradu i počne da isplaćuje 24.000.000 evra koliko su uložili u njegov dolazak, ali nije bilo pomaka. Sve do ove godine. Paragvajac je trenutno najbolji strelac ekipe u Premijer ligi sa deset pogodaka i jedan od neizostavnih članova postave Edija Haua.

"Istina je da sam zaista naporno radio otkako sam došao u Njukasl da poboljšam svoj nivo i da budem tu gde jesam u ovom trenutku, a takođe se zahvaljujem osoblju i saigračima koji su mi mnogo pomogli tokom ove četiri godine. Mislim da je ovo nagrada za taj naporan rad i veoma sam srećan", istakao je Almiron.




tagovi

Džordan PikfordMigel AlmironEvertonNjukaslPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara